23. dec. 2023
Af Luise Marie Bekker, John Lautrup

Danmarks nye økonomiminister, Stephanie Lose: Det er en omvæltning for familien

Stephanie Lose.
Stephanie Lose.
Foto: Martin Høien
Stephanie Loses familie må ofte savne hende ved familiemiddagene. Heldigvis findes Facetime.

Venstre har i de seneste år været gennem en svær tid, og efter at Jakob Ellemann-Jensen i oktober valgte at trække sig som formand, var der i partiets bagland et stort ønske om, at Stephanie Lose som næstformand skulle frem i forreste geled og have en fremtrædende rolle i regeringen sammen med den nye formand, Troels Lund Poulsen.

Et ønske, som ikke faldt hende nemt at efterkomme.

– Det var megasvært for mig at træffe den beslutning, men med den situation Venstre står i, syntes jeg ikke, at jeg bare kunne slå ud med armene og sige, at dét må I selv klare ovre på Christiansborg. Men det skal jo ikke lyde som om, der er nogen, der har vredet armen rundt på mig. Det er en beslutning, jeg helt frivillig har truffet, understreger hun over for BILLED-BLADET.

– Og det skal også siges, at det er få mennesker forundt at få den mulighed, som jeg har fået med at være med helt inde i maskinrummet i en regering. Det er jeg meget ydmyg over for. Ikke særlig mange får sådan en chance. Det ville bare være nemmere, hvis det foregik i Esbjerg og ikke i København, ler hun.

Pigerne har ikke brokket sig

Hun er gift med Jakob Lose, 44 år, som hun mødte i Venstres Ungdom to dage efter sin 18-års fødselsdag.

Han har egen IT-virksomhed og sidder i byrådet i Esbjerg for Venstre.

Parrets to døtre, Mie, 14 år, og Sofie, 11 år, er altså vant til travle forældre.

For de så heller ikke meget til deres mor i de otte år, hun var formand for Region Syddanmark og ofte havde aftenmøder.

De var dog sammen med hende om morgenen, men det er også slut nu efter mors jobskifte.

I hvert fald på hverdage.

– Det er jo en omvæltning for familien herhjemme og selvfølgelig også for mig. Vi skal tænke tingene lidt anderledes. Når de sidder her ved bordet og spiser aftensmad, og jeg ikke lige har møder i København, kan jeg jo godt være med på Facetime. Pigerne har da heller ikke brokket sig. De har faktisk taget det overraskende pænt, og vi har også en aftale om, at vi må snakke løbende om, hvordan vi får dagene til at fungere så godt som muligt, fortæller Stephanie Lose.

Læs mere om: