4. jan. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Går helt tæt på: TV 2 klar med ny dokumentar om dronning Margrethe

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Knap en uge efter det kom frem, at dronning Margrethe abdicerer, er TV 2 klar med et nyt portrætprogram om majestæten.

Dronning Margrethe har snart været Danmarks regent i 52 år, og det betyder, at der er rigtig mange danskere, som aldrig har oplevet en anden monark end hende.

Det kommer de nu til, for den 14. januar tager hendes søn kronprins Frederik over.

Siden choknyheden blev breaket i nytårstalen søndag aften, er der mange, der har brugt tiden på at tænke tilbage på tiden med dronning Margrethe som monark.

Det kan man også gøre lørdag aften, for her sender TV 2 et helt nyt program om netop Margrethe.

I portrætprogrammet ”Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent” ser man tilbage på dronningens liv og opvækst og hendes 52 år som regent. Det sker gennem sjældne og personlige arkivklip samt interview med folk, der gennem tiden har været helt tæt på dronningen.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-01-04/ulla.jpg
Ulla Terkelsen
Foto: TV 2

Det er de garvede profiler Ulla Terkelsen og Hans Engell, der sammen med TV 2 tegner portrættet.

- Jeg tror, at der er perioder, hvor folk føler sig rodløse og bange, og der kan et nationalt symbol træde frem. Det kunne dronningen. Og det gjorde dronningen, siger Ulla Terkelsen i programmet, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Dronningen har formået at træffe nogle vigtige beslutninger i kritiske situationer, som var gode for den kongelige familie, som var gode for kongehuset, og som var gode for Danmark, siger Hans Engell.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-01-04/hans.jpg
Hans Engell
Foto: TV 2

”Der venter et gensyn med store øjeblikke fra dronningens liv, fra hendes eget bryllup til kronprins Frederiks tale ved dronning Margrethes 80-års fødselsdag. Vi kommer ligeledes tæt på den private og ærlige dronning, der fortæller om den svære rolle som mor og hendes blik på sine, senere, voksne sønner. Og vi kaster lys over nogle af de svære perioder, kongefamilien har været igennem med alt fra dronningens vaklende start som regent til prins Henriks død og de interne uroligheder, der har præget kongefamilien de seneste år”, skriver TV 2 i en pressemeddelelse om programmet.

”Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent” sendes på TV 2 og TV 2 Play lørdag den 6. januar.

Læs mere om: