8. jan. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Kongehuset afslører detaljer og nyt billede fra Margrethes sidste opgave som dronning

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen
Mandag afholdt dronning Margrethe offentlig audiens på Christiansborg Slot for allersidste gang. Kongehuset afslører nu flere detaljer om hendes sidste officielle opgave som majestæt.

Efter 52 år som majestæt har dronning Margrethe valgt at abdicere, og mandag havde hun sin allersidste opgave som monark.

Her var der nemlig offentlig audiens på Christiansborg Slot, og i den forbindelse har kongehuset på Instagram delt nye detaljer om dronningens sidste opgave.

Her har man også delt et billede af majestæten sammen med Flemming Kjølstrup Jensen, som er den allersidste nogensinde, der har fået æren af at være i offentlig audiens hos dronning Margrethe.

Offentlig audiens afholdes som udgangspunkt et par gange om måneden, og gennem tiden er det blevet til rigtig mange møder mellem dronning Margrethe og danskerne.

”Siden 1972 har dronningen cirka hver anden mandag modtaget mellem 50 og 100 danskere i audiens på Christiansborg Slot. Det er således blevet til flere end 50.000 samtaler med audienssøgende danskere gennem dronningens regeringsperiode. I dag var det sidste gang”, skriver Kongehuset på Instagram.

Læs mere om: