12. jan. 2024
Af Caroline Andersen

Fik tre gange ja fra dommerne: Sådan har August fra X Factor lært at synge

August Tómasson fra "X Factor". 
August Tómasson fra "X Factor".
Foto: TV 2
19-årige August Tómasson fra "X Factor" har lært at synge af en helt særlig person, der står hans hjerte nært.

August Tómasson fra "X Factor" fik dommerne til at slås om, hvem der skulle have ham på deres hold i "X Factor".

Men August Tómasson har ikke altid været overbevist om sit store sangtalent. Det fortæller han til BILLED-BLADET, da vi fanger ham over telefonen.

– Jeg har altid været glad for musik, og jeg har spillet guitar i mange år. Men for et par år siden, så fik jeg virkelig lyst til at skrive noget med ord fremfor toner. Så opdagede jeg, at jeg ikke sang særlig godt, og så gav jeg faktisk op på det i noget tid, fortæller August, der lagde sangene på hylden i en rum tid.

Men en dansk sanger gjorde, at August fik lyst til at kaste sig over musikken igen – og det er noget, som han i dag er rigtig glad for.

– Jeg begyndte at lytte til Povl Dissing, som jeg synes er fantastisk. Han kan formidle en historie uden at ramme tonerne. Det gav mig lyst til at øve mig, fortæller August, der tidligere har gået på musiklinjen på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han mødte sin kæreste, der også var med til hans audition.

August kæreste har også haft en stor betydning for hans sangkarriere. Det er nemlig hende, der har lært ham alt det, som han ved om sang.

– Min kæreste har vist mig en masse sangteknik. Det er faktisk dér, at størstedelen af min viden kommer fra. Min kæreste har lært mig alt, hvad jeg ved. Hun ved, hvor man skal placere alt i maven og alt det der, når man synger, fortæller August, der gjorde brug af kærestens teknikker, da han var til sin audition.

August kæreste har også et stort sangtalent, og "X Factor"-produktionen havde også en helt særlig forespørgsel til parret.

– Hun har selv gået til sang, og vi blev faktisk spurgt om vi ikke ville stille op som en gruppe. Men hun er lidt mere genert omkring det, fortæller August, der har været sammen med sin kæreste i tre år.

Læs mere om: