17. jan. 2024
Af Marianne Singer

Kong Frederik mindes elsket familiemedlem i ny bog: Hun beskyttede mig

Kong Frederik.
Kong Frederik.
Foto: Hanne Juul
I den nye bog "Kongeord" om kong Frederik mindes kongen på rørende vis sin elskede mormor dronning Ingrid, der døde i 2000.

Gennem årene har kong Frederik flere gange udtalt sig om sit nære forhold til sin mormor, dronning Ingrid, som døde i 2000 i en alder af 90 år.

Fra sin tidligste barndom og lige til hendes død var hun en af de mennesker, han var tættest knyttet til.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-01-17/sh-79221.jpg
Dronning Ingrid og prinserne Joachim og Frederik på Fredensborg Slot i 1969.
Foto: All Over Press Denmark

Beroligede og beskyttede

Forholdet til dronning Ingrid fortæller kong Frederik også om i den nye bog "Kongeord" af Jens Andersen, der onsdag morgen udkom på Politikens Forlag.

Det sker i forbindelse med, at kong Frederik forklarer, hvor dårligt han havde det med, medierne for alvor begyndte at interessere sig for ham op til hans 18-års fødselsdag i 1986.

- I den forbindelse var min mormor, Dronning Ingrid, rigtig god til både at berolige og beskytte mig. Hun fornemmede den krise, jeg befandt mig i som dreng og ung mand, siger han i "Kongeord."

Nærværende mormor

Grunden til, at hun forstod sit barnebarn og hans udfordringer så godt, var, at hun selv var vokset op i den svenske kongefamilie, analyserer kong Frederik sig frem til i bogen. En sød passage om dronning Ingrid i bogen er også, at kongen nævner hans og prins Joachims besøg til frokost og te i palæet hos deres mormor, hvor trygt det føltes. Kong Frederik beskriver i "Kongeord" på rørende vis sin mormor som en nærværende person, der havde et særligt forhold til alle sine børnebørn og var god til at italesætte de mange tanker, der fyldte kongen som barn og ung.

Læs mere om: