2. mar. 2024
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Badehotellet sæson 9: 5 ting vi (næsten) havde glemt

"Badehotellet"
"Badehotellet"
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Vi varmer op til den nye sæson af ”Badehotellet”, og her kigger vi tilbage på nogle øjeblikke fra den forrige sæson.

Snart begynder 10. og sidste sæson af ”Badehotellet”, og det betyder, at vi igen kan drømme os væk til sommerdage med høj sol og blå himmel hver søndag aften på TV 2.

For at varme op til den nye sæson kigger vi tilbage på nogle af de sjove, mindeværdige og dejlige øjeblikke fra ”Badehotellet” gennem tiderne.

Her skal det handle om 9. sæson, der finder sted i 1945, lige efter krigen er slut, og hvor gæsterne igen kan vende tilbage til det lille badehotel – men meget er forandret efter krigen…

Advarsel! Hvis du ikke vil have afsløret, hvad der sker i 9. sæson af ”Badehotellet”, så skal du stoppe med at læse nu!

* Amanda har fået en lille datter, Frida, og Fridas far bor i Sverige – eller gør han nu også det? Det er i hvert fald den ”officielle” historie, men i virkeligheden er Fridas far den tyske løjtnant Uwe Kiessling. Amanda har ikke set ham i fire år og giver sig til at undersøge, om han stadig er live. Med hjælp fra tysktalende Gertie, som Amanda hjalp efter krigen, finder de ud af, at Uwe stadig er i live, og til sidst i sæsonen bliver Amanda og Uwe kort genforenet, hvor Amanda fortæller ham, at de har en datter ved navn Frida – det samme navn som Uwes mor…

* Fru Fjeldsø har sit barnebarn, Sarah, fra Sverige med, og fru Fjeldsø bliver rasende, da hun finder ud af, at hr. Weyse mod forventning også er på hotellet – for Sarah er i virkeligheden hr. Weyses datter, men det ved hun ikke! Hr. Weyse lover at holde sig fra hende, men Sarah, der drømmer om at blive skuespiller, fatter dog hurtigt sympati for hr. Weyse, og snart bruger de to meget tid sammen. Til sidst går Sarahs mor, Sibylle, med til, at Sarah snart skal have sandheden at vide.

* Hr. Molin og fruen er tilbage på hotellet, og hr. Molin ønsker at skyde en mindre formue i hr. Madsens firma. Han har nemlig tjent mange penge på at bygge i Sverige, siger han – men i virkeligheden har han tjent dem på at bygge for tyskerne. Hr. Molin bliver derfor hårdt ramt, da det bliver meldt ud, at Danmark skal have nye pengesedler for at ramme alle, som ligger inde med ”tyskerpenge” – og hr. Molins afsluttende replik er da også, at han vil gå ned og drukne sig. Noget, som fru Molin dog ikke tager seriøst!

* Grev Ditmar blev under krigen sendt i koncentrationslejr på grund af sin homoseksualitet, men nu er han tilbage på hotellet. Sidst i sæsonen bliver han genforenet med sin mor og hendes mand, redaktør Bruun, der tidligere var medlem af nazipartiet, men efter sigende meldte sig ud, da grev Ditmar blev sendt i koncentrationslejr. Men Bertha Frigh og Claus Villumsen, der begge var aktive i modstandsbevægelsen, genkender redaktør Bruun som ham, der stak grev Ditmar til tyskerne – til stor overraskelse og vrede for grev Ditmar og hans mor!

* Fru Frigh bærer rundt på en stor sorg. Hendes elsker, Emil Høyer, blev nemlig skudt ved et clearingsmord i nærheden af hendes hus, fordi fru Frighs nabo, der troede, han var modstandsmand, havde angivet ham til tyskerne. Hun bliver dog muntret lidt op af grosserer Madsens sagfører, hr. Ødegaard Andersen, der charmerer både hende og fru Weyse. Sæsonen ender med, at hr. Ødegaard Andersen tilbyder at give fru Frigh et lift til København, og det takker hun ja til.

Følg med i den nye sæson af ”Badehotellet” fra søndag 3. marts på TV 2 og TV 2 PLAY – og se eller gense de tidligere sæsoner af ”Badehotellet” på TV 2 PLAY.

Læs mere om: