Forfatterne bag Badehotellet: Derfor skulle grev Ditmars søn dø
I ”Badehotellet” er vi nået til 1946, og selv om det er over et år siden, at krigen sluttede, fylder den stadig på forskellig vis på Andersens Badehotel og hos gæsterne.
Krigen fik ultimative konsekvenser for grev Ditmar. I sæson ni vendte han tilbage til Danmark efter at have været sendt i koncentrationslejr, fordi han er homoseksuel, og i sæson 10 kommer det frem, at han i krigens sidste dage mistede sin søn.
Vilhelm blev blot 12 år gammel, så det er en grev Ditmar knuget af sorg, der vender tilbage til Andersens Badehotel i sommeren 1946.
Vilhelm boede sammen med sin mor, Mitzi, i Tyskland under krigen, og forfatterne har ladet sig inspirere af, hvordan virkeligheden så ud dengang.
I 1939 blev det lovpligtigt for alle unge i Tyskland at være medlem af Hitlerjugend, som var en nazistisk ungdomsorganisation, som også Vilhelm var med i. Allerede fra 10-års alderen blev børn gennem Hitlerjugend forberedt på livet som soldat.
Forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe faldt i forbindelse med deres research over nogle billeder af Hitler, der trykker hånd med Hitlerjugend-medlemmerne i krigens sidste dage, og det gjorde indtryk.
- De skulle kæmpe til sidste mand, og alle vidste, at det var tabt, så hvorfor?, siger Stig Thorsboe til TV 2.
Grev Ditmars søn døde som følge af, at Mitzi insisterede på, at Vilhelm skulle bo sammen med hende i Tyskland.
Den beslutning fik fatale konsekvenser og betød, at grev Ditmar kom under det ultimative pres, fortæller forfatterne om årsagen til, at Vilhelm skulle dø.
- Han (grev Ditmar, red.) er en mand, der har svært ved at følge sine behov. Både i forhold til at være homoseksuel og til at skulle overtage Frijsenholm. Hans søn er en del af den historie. At han har svært ved at sige fra, forklarer Hanna Lundblad til TV 2.
”Badehotellet” kan ses hver søndag på TV 2.