15. mar. 2024
Af Caroline Andersen

Selmani brugte autotune i sidste liveshow: Nu svarer Simon Kvamm på kritikken

Simon Kvamm.
Simon Kvamm.
Foto: Hanne Juul
I sidste uge optrådte gruppen Selmani i "X Factor", hvor de sang med autotune. Det blev mødt med kritik fra dommerne, men nu forsvarer Simon Kvamm sit valg.

Simon Kvamm var ikke enig i den kritik, som han blev mødt med fra Oh Land, efter "X Factor"-gruppen havde optrådt med Marie Keys kæmpehit "Landet".

Oh Land påpegede, at de to unge mænd har nogle gode sangstemmer, og at det var synd, at de blev gemt væk med autotune.

Simon Kvamm har efterfølgende taget bladet for munden.

Han mener, at det er en musikalsk smagssag, om man er til autotune eller ej. Det fortæller Simon Kvamm til TV 2 efter kritikken, der kom i fredagens liveshow.

– Det er lidt den samme diskussion, som man havde, da man i 60’erne satte strøm til guitaren. ”Er det ikke snyd? Så højt spiller en guitar slet ikke,” sagde man om elguitaren. Det er også bare et æstetisk virkemiddel, fortæller forsangeren i "HUGORM".

Simon Kvamm er dog glad for, at autotunen er kommet mere på banen i "X Factor". Det giver nemlig seerne en helt anden oplevelse.

– Det er ikke længere en sangkonkurrence og hurra for det. Jeg synes, det er meget sjovere at lave et show som det her end at afholde en sangteknisk konkurrence, hvor det bare gælder om at ramme flest toner rent, afslutter Simon Kvamm, der mener, at det hele handler om at tale til følelserne og fortælle historier.

Du kan se "X Factor" i aften kl. 20.00 på TV 2.

Læs mere om: