1. maj. 2024
Af Sofie Nymand

Mary måtte melde afbud til konfirmationen: Tre dage senere mødtes hun med sit fadderbarn

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Jesper Sunesen
Dronningen mødtes med sit fadderbarn i palæet, efter hun desværre måtte melde afbud til hans store dag.

I lørdags måtte dronning Mary melde afbud, da prinsesse Benediktes barnebarn, Konstantin, blev konfirmeret i Berleburg.

Afbuddet vakte opsigt, da Mary i sin tid stod fadder til Konstantin – men desværre kunne hun ikke få det til at passe i kalenderen.

Der gik dog også kun et par dage, før dronningen kunne lykønske sit gudbarn personligt.

Tirsdag inviterede dronning Mary og kong Frederik nemlig Konstantin til frokost i anledningen af prinsesse Benediktes 80-års fødselsdag.

Benedikte fyldte rundt mandag, og det så kongeparret som en anledning til at samle hendes nærmeste familie – med søstre, døtre, svigersøn og børnebørn – til Frederik VIII’s Palæ.

Senere på dagen offentliggjorde kongehuset et billede af kongeparret, fødselaren og alle gæsterne. Og her kunne man se 13-årige Konstantin yderst til venstre, ved siden af sin mor prinsesse Nathalie.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-01/img_1460.jpeg
Bagerst: Konstantin, prinsesse Nathalie, komtesse Ingrid, kong Frederik, dronning Mary, grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, prinsesse Alexandra og grev Richard. Forrest: Dronning Anne-Marie, prinsesse Benedikte og dronning Margrethe.
Foto: Kongehuset ©

Konstantins lillesøster, Louisa, var ikke med på billedet, ligesom prinsesse Benediktes søn, prins Gustav, og svigerdatter, prinsesse Carina, ikke deltog, da de i fredags fik en lille datter.

Det er ikke første gang, at dronning Mary melder afbud til Konstantins store dag. Dronningen stod nemlig fadder in absentia tilbage i 2010, hvor dåben fandt sted. På daværende tidspunkt var Mary højgravid med tvillingerne, og hun måtte ikke rejse.

Læs mere om: