4. maj. 2024
Af Josephine Sjelhøj

Udtalelserne fra kong Frederik giver genlyd i udlandet

Dronning Mary og kong Frederik. 
Dronning Mary og kong Frederik.
Foto: Hanne Juul
Kong Frederik og dronning Marys interview med TV 2 skaber overskrifter i udlandet.

Torsdag aften gav kong Frederik og dronning Mary deres første interview som kongepar, da de påbegyndte deres travle sommerprogram med en ombordstigning på kongeskibet Dannebrog.

Det gjorde de til TV 2, og det handlede blandt andet om tronskiftet den 14. januar.

Flere danske medier har naturligvis vist stor interesse for det nye interview, men det trækker også overskrifter i udlandet.

Britiske Hello Magazine har eksempelvis bidt mærke i kongens udtalelse om sin hustru og børn, som han kalder for sit højdepunkt på den historiske tronskiftedag.

I interviewet med TV 2 fortæller kong Frederik, at han især husker øjeblikket, hvor hans familie tilsluttede sig ham på balkonen på Christiansborg Slot. Det er især netop dette citat, som fremhæves i udlandet, da det er første gang, kongen sætter ord på oplevelsen.

- Måske var højdepunktet, da Mary og børnene kom med ud og stod lige bag mig (...), og jeg havde danskerne, der stod foran mig og hujede og vinkede. Det var noget af det mest fantastiske at opleve i mit liv, fortæller han under interviewet.

Torsdag var en yderst begivenhedsrig dag for kongeparret, der efter sejlturen med Dannebrog til Helsingør kørte til Fredensborg Slot i forbindelse med deres residensforlæggelse til Kancellihuset.

Her holdt kong Frederik en tale, hvor han ligeledes talte varmt om familien.

– Vi blev en familie her, vi stiftede en familie her, lød det fra kong Frederik med henvisning til hjemmet i Fredensborg.

Se hele talen i videoen herunder:

Læs mere om: