4. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Andreas Mogensen og familien flytter fra USA

Andreas Mogensen
Andreas Mogensen
Foto: Mikael Rieck
Andreas Mogensen og familien flytter snart fra USA, hvor de har boet i otte år.

I denne uge vendte Andreas Mogensen hjem til Danmark, og han blev modtaget som lidt af en superstjerne.

Den 47-årige astronaut er tilbage i sit hjemland for første gang, siden han i marts vente tilbage til jorden efter et seks måneder langt ophold på den international rumstation.

Han har gennem flere år boet i Houston i Texas, USA, hvor han har trænet op til missionen, men nu rykker Andreas Mogensen og familien snart teltpælene op og rejser tilbage til Europa.

- Vi har boet otte år i Houston, men skal tilbage til det europæiske astronautcenter, hvor jeg arbejdede, inden jeg tog til Houston. Vi flytter i løbet af sommerferien, fortalte Andreas Mogensen, da BILLED-BLADET lørdag mødte ham på Frederiksborg Slot, hvor Danmarks første astronautportræt blev afsløret.

- Jeg er stadig ansat som astronaut hos ESA og astronautcenteret ligger i Köln/Bonn-området. Jeg skal tilbage og fortsætte mit arbejde med at støtte missionerne på rumstationen og måske også være med til at udvikle de kommende missioner til månen, sagde han med et smil.

Andreas Mogensen er gift med hustruen Cecilie, der også er dansk, og sammen har de tre børn, som inden så længe kommer til at bo en hel del tættere på deres familier hjemme i Danmark.

Læs mere om: