13. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Tirsdag begynder statsbesøget i Norge: Denne gang har kongeparret valgt en anden løsning

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

BILLED-BLADETs hofreportere Ulrik Ulriksen og Marianne Singer følger statsbesøget i Norge tæt.
Video: Jesper Sunesen/Still: Hanne Juul
Tirsdag indleder kong Frederik og dronning Mary et statsbesøg i Norge, men de har valgt en anden transportform, end da de i sidste uge var på statsbesøg i Sverige.

I sidste uge var kong Frederik og dronning Mary på deres første statsbesøg, og det foregik i Sverige.

I denne uge er kongeparret atter rejst væk fra Danmark for at gennemføre endnu et statsbesøg, og denne gang går turen til Norge, som det danske kongehus også har en nær forbindelse til.

Kongeparret havde Kongeskibet Dannebrog med i Stockholm, og det prægtige skib dannede også rammen om kongeparrets returarrangement onsdag aften.

Kongeskibet Dannebrog skal også med til Oslo, men det kommer til at foregå anderledes end i sidste uge. Kong Frederik og dronning Mary fløj nemlig til og fra Stockholm i forbindelse med statsbesøget i Sverige, men denne gang sejler kongeparret med Dannebrog hele vejen fra Danmark.

Det skriver Helsingør Dagblad, der bringer en video af kongeparret, der til stor overraskelse for de få tilstedeværende pludselig dukkede op på Hornbæk Havn mandag morgen. Ifølge avisen ankom det royale par til den lille havn lidt før klokken 9, og herefter blev de i en motorbåd sejlet ud til Kongeskibet.

Herfra gik turen mod Oslo. Statsbesøget i Norge begynder tirsdag klokken 11, hvor kongeparret bliver officielt modtaget på Honnørbryggen og Det Kongelige Slott.

Statsbesøget slutter onsdag aften, hvor kongeparret holder returarrangement på netop Kongeskibet Dannebrog.

BILLED-BLADET dækker statsbesøget tæt, og i videoen herover fortæller hofreporterne Ulrik Ulriksen og Marianne om alt der, der er i vente de kommende dage.

Læs mere om: