14. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Kong Frederik og dronning Mary blev gift for 20 år siden: Sådan skal de fejre bryllupsdagen

Kong Frederik og dronning Mary
Kong Frederik og dronning Mary
Foto: Hanne Juul og Ulla Aue
Tirsdag er det præcis 20 år siden, at kong Frederik og dronning Mary blev gift, og de har masser af planer på deres bryllupsdag.

Det er præcis 20 år siden, at hele landet var på den anden ende. Tusinder ventede i spænding på at følge med i årtiets bryllup, idet daværende kronprins Frederik giftede sig med sin kronprinsesse, Mary Elizabeth Donaldson.

Parret havde mødt hinanden fire år forinden, og den 14. maj 2004 fik kong Frederik og dronning Mary så endelig hinanden for øjnene af det meste af Danmark.

I dag, tirsdag den 14. maj, er det præcis 20 år siden, kong Frederik med våde øjne så sin brud gå op ad kirkegulvet, og nu kan de fejre porcelænsbryllup.

Det foregår dog ikke hjemme i Danmark, for netop tirsdag tager kongeparret hul på et statsbesøg i Norge, der slutter onsdag aften.

Kong Frederik og dronning Mary er derfor trukket i arbejdstøjet, for dagen byder på mange programpunkter, inden det hele slutter med en storslået gallamiddag på Det Kongelige Slott i Oslo.

Kong Frederik og dronning Mary sejler til den norske hovedstad, og de har derfor taget hul på deres bryllupsdag ombord på Kongeskibet Dannebrog.

Klokken 11.00 bliver de officielt modtaget på Honnørbryggen og Det Kongelige Slott.

I løbet af eftermiddagen skal kongeparret deltage i kransenedlægning på Nationalmonumentet for krigens ofre 1940-1945, og kort efter aflægger de høflighedsbesøg hos stortingspræsident Masud Gharahkhani.

Klokken 13.45 deltager kongeparret i en frokost på Kongsgården, og klokken 16.00 skal kong Frederik og dronning Mary besøge Oslo Science City og MiNaLab.

Der bliver med andre ord nok at se til for kongeparret på deres 20-års bryllupsdag.

Det er ikke første gang, at kong Frederik og dronning Mary tilbringer en bryllupsdag uden for Danmarks grænser. I 2014, da de havde været gift i 10 år, blev dagen brugt i Polen, hvor det daværende kronprinspar var på erhvervsfremstød.

GALLERI: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup

Læs mere om: