14. maj. 2024
Af Marianne Singer

Bar den sidst for 9 år siden: Dronning Mary i lavendelblå drøm af en gallakjole med nye glamourøse detaljer

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Jesper Sunesen
Dronning Mary stråler i forrygende flot genbrug tilsat nye glamourøse detaljer ved aftenen gallamiddag på kongeslottet i Oslo.

Dronning Mary tiltrak sig alles blikke på vej til den store gallamiddag på kongeslottet i Oslo tirsdag aften under statsbesøget i Norge.

Således ser Danmarks nye dronning eventyrlig smuk ud i en festkjole syet af Birgit Hallstein, der mestrer den krævende haute couture teknik.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Jesper Sunesen

Endelig ser vi den igen

Den lavendelblå robe i duchesse bar dronningen første og eneste gang ved prins Carl Philips og prinsesse Sofias bryllup i Stockholm den 13. juni 2015.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-13/BB-90067.jpg
Dronning Mary og kong Frederik ved brylluppet mellem prins Carl Philip og Sofia Hellqvist i Stockholm den 13. juni 2015.
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-13/BB-91415.jpg
Dronning Mary og belgiske dronning Mathilde ved det kongelige bryllup i Stockholm i 2015.
Foto: Martin Høien

Der er foretaget markante ændringer, så kjolen har fået lavet ny overdel med korset og en dyb rygudskæring, tilføjet en organza drapering over skuldrene.

Desuden er det smalle indsyede bælte blevet udskiftet med et bredt silkebælte.

Skørtet, der tidligere var lagt i store læg, der væltede ud fra taljen bagpå, er blevet mindre og kortere fortil, så man nu kan se dronningens flotte sko - i ægte Dior-stil fra 1950'erne.

Læs mere om: