Bachelorette-Lissa: Jeg lider af angst og spiseforstyrrelse
Det skulle egentligt bare være en stille og rolig date, hvor to mænd får lov til at plukke teblade og drikke te med de to Bachelorette-kvinder.
Men imens de står der imellem tebuske og plukker, falder samtalen imellem Daniel og Lizza på noget meget alvorligt.
Daniel nævner nemlig, at han har angst.
– Det var dejligt og virkelig modigt, at Daniel åbnede op om det på første date. Det er et emne, der er vigtigt, når man dater, for det siger jo meget om en person, siger Lissa, der i dagens afsnit afslører over for Daniel, at hun også har angst.
– Jeg har haft angst, siden jeg var 18-19 år og har været i behandling for det og tager medicin for det hver dag, så det bliver holdt nede. Jeg har også fået nogle værktøjer til at kunne styre det, så det var ikke noget, jeg oplevede, imens jeg var der og under optagelserne.
– Jeg havde nok ikke selv bragt det op på første date – ikke fordi jeg ikke taler om det, men for mig er det bare sårbart, så det var virkelig cool, at Daniel selv bragte det op. Og så fik jeg mulighed for selv at tale om det.
Nogle hårde år
I afsnittet får Lissa ikke forklaret Daniel, at hendes angst altid har sameksisteret med en spiseforstyrrelse, fortæller Lissa.
– Jeg har det stadig – det har jeg haft i 10 år, og det føles som om, det bare er en del af mig. Selvfølgelig værre i nogle perioder, men det er stadig noget, jeg dealer med.
Hun slår fast, at der har været nogle hårde år imellem, hvor hun har skullet forholde sig til både angst og spiseforstyrrelse.
Inden hun sagde ja til at medvirke i ”Bachelorette” gjorde hun sig mange tanker om, at den her meget private ting nok ville komme op under samtalerne på nogle af de mange dates.
– Det var grænseoverskridende. Det har været privat for mig, men et eller andet sted er det rart, det kommer ud, for folk tror måske, jeg lever et poleret liv og bare altid har det nice. Og det er bare ikke rigtigt, så det er godt at stå frem med det. Jeg føler i hvert fald selv, at det er godt at kunne spejle sig i andre mennesker i stedet for at tro, at andre bare har det godt hele tiden, for det er jo ikke tilfældet for nogen mennesker. Jeg vil gerne stå på mål for det tabu. Alle slås med noget, og det er fint, folk finder ud af det.
Du kan få støtte til at håndtere en spiseforstyrrelse hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade på 7010 1818