19. maj. 2024
Af Karina Didriksen

Lise Baastrup havde slet ikke set det komme: Det var først der, det gik op for mig

Lise Baastrup.
Lise Baastrup.
Foto: Hanne Juul
Da Lise Baastrup sagde ja til rollen som politikvinden Nadia i ”Sommerdahl”, vidste hun ikke, hvor længe hun skulle være med i serien.

For andet år i træk kan Lise Baastrup opleves som politikvinden Nadia Mendes i ”Sommerdahl”, og det er en rolle, som hun er glad for.

Da den 40-årige skuespiller fik tilbudt rollen, havde hun dog slet ikke tænkt over, hvor længe hun skulle medvirke i krimiserien.

- Nej, det havde jeg faktisk ikke tænkt over. Jeg stod på toppen af Grand Canyon og skulle være uden mobilnetværk i nogle uger, da jeg fik opkaldet. Jeg sagde, at de skulle ringe til min mand, og så tænkte jeg ikke mere over det, fortæller Lise Baastrup til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Da jeg fik signal igen, havde jeg fået en sms fra min mand, der skrev, at jeg havde fået rollen som Nadia, og at jeg skulle komme til casting dagen efter.

Lise Baastrup mindes, at hun var lidt overvældet over, at hun landede rollen i ”Sommerdahl” så hurtigt.

- Jeg tænkte, at det gik lige stærkt nok. Jeg troede egentligt bare, at jeg skulle gå hjemme hele sommeren det år. Men så gik jeg i gang med serien, og så var det bare vildt hyggeligt og en superfed familie at komme ind i, fortæller hun.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-16/Sommerdahl---Nadia.jpg
Lise Baastrup som Nadia i "Sommerdahl".
Foto: Henrik Petit/TV 2

Et dejligt job

”Sommerdahl”-stjernen er nu mere end klar på at fortsætte i rollen som Nadia.

- Da vi var i gang med at lave sæson 4, var der en af de andre, der sagde, at det var et dejligt job at få, nu hvor ZDF gerne ville blive ved med at producere, fortæller Lise Baastrup og tilføjer med et smil:

- Det var først der, det gik op for mig ”gud ja, så kan det da være, at jeg er sikret job i et par år nu”. Så det har været sindssygt dejligt.

I maj gik Lise Baastrup og hendes kolleger i gang med optagelserne til sæson 6 i Helsingør.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-16/20240430_HAN4790.jpg
Stjernerne i sæson 5 af "Sommerdahl".
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: