16. maj. 2024
Af John Lautrup

Kirsten Olesen: Dét er hun bange for

Kirsten Olesen
Kirsten Olesen
Foto: Martin Høien
Kirsten Olesen har netop fejret rund fødselsdag og tvinger sig selv til at blive ved med at arbejde. Hvilket der er en god grund til.

Kirsten Olesen udtalte for nogle år siden, at hun regnede med at gå på pension, når hun rundede de 75 år. En oplagt mulighed kom sidste år, da hun blev afskediget fra Det Kongelige Teater efter 43 år som fastansat.

Men sådan skulle det altså ikke gå. Hun frygter for konsekvenserne, hvis hun stopper helt som skuespiller.

Kirsten Olesen fyldte 75 år den 10. maj og spiller i øjeblikket med i Ingmar Bergmans "Høstsonaten" på Aalborg Teater. Hendes kalender er fyldt med opgaver året ud.

– Det ville være frisk nok at sige, at 75 jo bare er et tal. Jeg kan da godt mærke, at jeg ikke har de samme kræfter mere. At jeg er ved at blive gammel. Jeg skal forberede mig ekstra meget, og jeg kan ikke klare så mange opgaver på én gang. Jeg vil kun have én opgave ad gangen, siger Kirsten Olesen og forklarer, hvorfor hun alligevel bliver ved:

– Det tager mig meget, meget længere tid at lære en tekst. Jeg skal fordybe mig mere i det. Men jeg kan godt lide at beskæftige min hjerne, også med noget, der kan være anstrengende og svært. Jeg tror, det er den bedste måde at holde den mest smidig på. Derfor tvinger jeg mig selv til at blive ved. Jeg er lidt bange for at gå i stå. Jeg vil gerne have min hjerne til at kunne fungere lidt endnu.

Læs stort interview med Kirsten Olesen i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 16. maj.

Læs mere om: