21. maj. 2024
Af Luise Marie Bekker

Bachelorette-Sofie troede, hun havde en tumor: Men så var det noget ganske andet

Sofie fra Bachelorette.
Sofie fra Bachelorette.
Foto: Søren Jul Lamberth
Sofie er i "Bachelorette" meget åben om sin diagnose.

Sofie Martinusen fra "Bachelorette" gik tidligere i sit liv virkelig meget til læge.

– Jeg troede, jeg fejlede noget i hovedet. På daværende tidspunkt troede jeg bare, det var noget fysisk. Som en tumor eller noget – fordi jeg ikke vidste bedre. Men lægen kunne aldrig finde noget der var galt. I 2.g begyndte jeg så at få intense mavesmerter, hvor jeg var indlagt en del gange igennem et års tid. Lægerne kunne ikke finde ud af hvad jeg fejlede efter mange undersøgelser, og konkluderede altså, at det var noget psykisk og opfordrede mig til et søge egen læge.

Sofie: En motorvej i hovedet

Det gjorde hun, og her fortalte hun, hvordan hun havde det i hovedet:

– At det føltes som om jeg havde en motorvej i hovedet af tanker, der konstant kørte – og hvor anderledes jeg følte mig. Han sagde jeg, skulle udredes for ADD hos en psykiater, hvilket jeg blev – og fik diagnosen ADD.
Diagnosen har en kæmpe betydning i Sofies liv.

– Min ADD gør, at jeg har kæmpe koncentrationsbesvær. Jeg skifter fokus ret hurtigt, og så bliver jeg meget distraheret af mine egne tanker, som skifter i ét væk. Jeg har det med at fortabe mig i detaljer, hvilket går meget udover helhedsopfattelsen. Jeg har det svært med at komme i gang med eller færdiggøre opgaver og gøremål. Men samtidig har jeg et behov for, at der hele tiden skal ske noget, så jeg konstant er stimuleret – men det skal være noget jeg er interesseret i, for ellers er det umuligt for mig at forholde mig til det.

Fortæller om det i "Bachelorette"

Sofie fortæller i "Bachelorette" åbent om sin diagnose med særligt Nichlas, der viser sig at have adhd.

- Jeg er meget åben omkring min ADD. Efter jeg fik diagnosen, forstod jeg lige pludselig mig selv meget bedre og elsker min diagnose den dag i dag. Jeg havde slet ikke et problem med at skulle stå frem på tv og dele det med Danmark. Det ligger mig meget naturligt …

Sofie og Nichlas på tirsdagens date.
Sofie og Nichlas på tirsdagens date.
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Læs mere om: