20. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Arrangør kommer med advarsel før Royal Run

Kong Frederik
Kong Frederik
Foto: Hanne Juul
Royal Run er kun få timer væk, men kort før løbet kommer arrangøren med en påmindelse til de 95.000 tilmeldte.

Det er blevet 2. pinsedag, og traditionen tro betyder det, at tusindvis af danskere i de kommende timer snører løbeskoene.

Igen i år afholdes der nemlig Royal Run med kong Frederik i spidsen, og allerede fra morgenstunden er der høj sol over store dele af Danmark.

Temperaturen stiger i løbet af dagen, og det får nu en af arrangørerne bag motionsløbet til at komme med en advarsel.

Nogle steder i landet kan temperaturen nemlig stige til op mod 25 grader, og det er derfor vigtigt, at man som løber passer på sig selv ved at få drukket en masse væske – både før, under og efter løbet.

- Vi gør altid løberne opmærksomme på at huske at drikke væske nok, men i år, hvor temperaturerne er så høje, er det endnu vigtigere, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør hos Danmarks Idrætsforbund, som er med til at arrangere løbet, til Ritzau ifølge TV 2.

Undervejs på ruterne vil der være flere væskedepoter til løberne, og der står også beredskab, som er klar til at gribe ind, hvis der skulle blive behov for det.

95.000 er tilmeldt årets Royal Run, som denne gang afvikles i Fredericia, Brønderslev, Aarhus, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Læs mere om: