20. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Årets Royal Run skiller sig ud på flere punkter

Kronprins Christian, prinsesse Josephine og prins Vincent 
Kronprins Christian, prinsesse Josephine og prins Vincent
Foto: Hanne Juul
Royal Run er ikke noget nyt fænomen, men alligevel adskiller årets udgave af motionsløbet sig på flere punkter.

Royal Run er ikke noget nyt fænomen, for det har været en årligt tilbagevendende begivenhed, siden daværende kronprins Frederik i 2018 fyldte 50 år.

Ikke desto mindre adskiller årets udgave af motionsløbet sig på flere punkter.

Ikke mindst fordi der i år for første gang er en konge, der løber med.

Royal Run afvikles for første gang siden tronskiftet den 14. januar. Da dronning Margrethe i sin nytårstale meddelte, at hun ville træde tilbage, rejste der sig hurtigt et spørgsmål om, hvorvidt den kommende konge mon fortsat ville løbe Royal Run, men hurtigt stod det klart, at kong Frederik ikke havde planer om at ændre på den elskede tradition, selv om han nu er Danmarks regent.

Royal Run 2024 adskiller sig også, hvad angår antallet af løbere. For andet år i træk har man nemlig slået deltagerrekord, og hele 95.000 danskere vil i løbet af dagen snøre løbeskoene og tage en tur i det smukke pinsevejr. Kort før nytår var der udsolgt, men for dem, der ikke havde været hurtige nok, opstod der en ekstra mulighed, idet der i januar blev åbnet op for salget af yderligere 7500 startnumre.

Rigtig mange ville gerne ud at løbe med den nyudråbte konge, og de ekstra billetter blev revet væk på få timer.

Igen i år afvikles Royal Run i fem forskellige byer landet over, og igen er der nogle nye byer med på plakaten. Både i Fredericia, Brønderslev og Kalundborg afvikles løbet for første gang. Derudover løbes der igen i år i Aarhus og København/Frederiksberg.

Det er desuden første gang, at Christian, der siden sidste Royal Run er blevet kronprins, har fået ’sin helt egen by’. Kronprins Christian er nemlig kongefamiliens repræsentant i Nordjylland. Han ankommer til Nordjylland Idrætshøjskole i Brønderslev omkring klokken 11.00, hvor han skal løbe one mile, som er cirka 1,6 kilometer.

Læs mere om: