23. maj. 2024
Af John Lautrup

Morten Dahlin: Derfor var vi længe om at blive kærester

Morten Dahlin
Morten Dahlin og Laura Duus Dahlin
Foto: Hanne Juul
Morten Dahlin og hans hustru, Laura Duus Dahlin, skal snart være forældre for anden gang. Det tog dem i sin tid et par år at forvandle venskab til kærlighed.

Morten Dahlin, 35 år har en travl hverdag som kirkeminister, minister for by og landdistrikter og minister for nordisk samarbejde. Knap så travlt havde han, da han i sin tid kurtiserede sin kommende hustru, Laura Duus Dahlin, 32 år.

De mødte hinanden som helt unge i Venstres Ungdom. Hun var gymnasieeleven fra landsbyen, Simmersted, nord for Haderslev. Han var – i hvert fald i sønderjydernes øjne – den kække københavnersnude fra Greve. De skulle lige se hinanden lidt an, inden amorinerne fik lov at flyve frit.

– Jeg nåede da at flytte til København, inden vi blev kærester, fortæller Laura Duus Dahlin.

– Ja, jeg driller Laura med, at hun først ville kysse mig den dag, jeg blev valgt til landsformand for Venstres Ungdom. Jeg tror nu ikke, det havde noget med det at gøre, men det var faktisk den første gang, vi kyssede, ler Morten Dahlin.

Den varme grød

– Jeg skulle lige se, om han duede til noget. Så vi var først venner i nogle år, smiler Laura Duus Dahlin.

– Vi dansede begge lidt rundt om den varme grød i lang tid, istemmer Morten Dahlin.

– Jeg havde en idé om, at jeg ikke skulle have nogen kæreste, for det forekom mig at være meget besværligt. Men jeg blev ved med at vende tilbage til hende den blonde nede fra Sønderjylland. Jeg slap det aldrig rigtig af tankerne, og så blev vi kærester i 2013, siger han.

Hvilket ingen af dem har fortrudt. I 2020 blev de gift i Haderslev Domkirke. Sidste år blev de forældre til Mathilde, og til september venter de barn nummer to, en søn.

Læs interview med ægteparret i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 23. maj.

Læs mere om: