24. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Havde egentlig droppet tanken: Derfor sagde Malte Ebert alligevel ja til at lave en ny fodboldsang

Malte Ebert
Malte Ebert
Foto: Lars H. Laursen
Fredag er Danmarks officielle EM-sang udkommet, og det er Malte Ebert, der står bag.

Dodo & The Dodos, Big Fat Snake, Nephew, Nik & Jay og Thomas Helmig har alle haft den svære opgave at skabe Danmarks officielle sang til en fodboldslutrunde.

Op til EM i Tyskland har en ny dansk kunstner fået chancen af DBU, og Malte Ebert sagde hurtigt ja, da han sidste år blev kontaktet.

At skrive fodboldsange er ikke nyt for den 29-årige kunstner, for han har prøvet det to gange før på eget initiativ – vel at mærke i rollen som Gulddreng. I 2022 udkom han med ”Den (u)officielle VM-sang”, og under EM i 2021 hittede han stort med ”Helt sikker”.

Malte Ebert havde egentlig besluttet, at han denne gang ’bare’ ville følge med som helt almindelig fan, men så ringede DBU, og det fik musikeren på andre tanker.

- Hvis der var nogen grund til, at jeg skulle lave en sang igen, skulle det være, fordi det ville blive den officielle sang, som kunne blive en del af landsholdets officielle opbakning. Så da DBU ringede og tilbød mig den mulighed, tænkte jeg: ”Okay, det vil jeg fandeme gerne”, siger Malte Ebert til Bold.dk.

Dernæst tog han i sommerhus med nogle gode venner og så gamle landsholdsklip, for EM-sangen tager udgangspunkt i nogle af de mange minder og oplevelser, Malte Ebert selv har med landsholdet.

Sangen har fået titlen ”Kongen af Danmark”, og den er udkommet fredag den 24. maj.

EM 2024 begynder fredag den 14. juni.

Læs mere om: