26. maj. 2024
Af Marie Krakau

Dronning Mary bliver medlem af eksklusiv "klub": Disse kongelige er også med

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul
Dronning Mary har fået tildelt Storkommandørkorset af Dannebrogordenen - og hun er nu medlem af en eksklusiv "klub" af kongelige.

Kong Frederik fylder i dag, søndag d. 26. maj, 56 år, og selvom han sikkert er blevet fejret med gaver, er han også selv i gavehumør.

Lørdag eftermiddag delte det danske kongehus nyheden om, at kong Frederik i dag har tildelt dronning Mary Storkommandørkorset af Dannebrogordenen.

Storkommandørkorset er den højeste grad i Dannebrogsordenen og tildeles kongelige.

Dronning Mary arver ordenen efter sin svigerfar, prins Henrik, der bar den, mens han levede. Efterfølgende er kong Frederiks monogram i brillanter sat på korset, der ligeledes har gennemgået en restaurering.

Klub på syv personer

Dronning Mary bliver med tildelingen medlem af en yderst eksklusiv "klub", der bærer Storkommandørkorset af Dannebrogordenen.

Udover hendes selv er kong Frederik, dronning Margrethe, prins Joachim, prinsesse Benedikte, kong Carl Gustaf af Sverige og kong Harald af Norge tildelt den fornemme orden.

Senest vi havde en kong Frederik, var under Frederik 9.. Hans hustru dronning Ingrid fik Storkommandørkorset på kong Frederiks 60-års fødselsdag i 1959.

Læs mere om: