1. jun. 2024
Af John Lautrup

Dot Wessman: Dét har jeg lært af min barndom

Dot Wesmann
Dot Wessman
Foto: Hanne Juul
Dot Wessman har i årevis knoklet for at holde liv i Bakkens Hvile. En barsk sygdomsperiode i barndommen har lært hende en vigtig lektie.

Dot Wessman er en sej kvinde, som driver en stribe forlystelser på Bakken, herunder Bakkens Hvile, hvor hun også optræder som syngepige.

Det kræver sin kvinde, og især har det været en hård kamp at holde liv i Bakkens Hvile. Men i år går billetsalget heldigvis strygende, efter at DR2 har vist den stærkt roste dramaserie "Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie".

Uden knofedt og viljestyrke var det ikke gået, og her har Dot Wessmans til tider barske opvækst hjulpet.

- Fra jeg var ganske lille, har jeg lært, at der er ikke noget, der hedder nej. Det gælder arbejde og alt muligt andet. Ting skal bare ordnes, siger hun.

Lange hospitalsophold

- Det kommer sig af, at jeg lå på hospitalet hele tiden, da jeg var lille. Jeg kan ikke optage zink fra mad, så i dag får jeg det i pilleform. Dengang vidste man ikke, det var zinkmangel. Jeg var på hospitalet hele tiden og tabte håret og fik revner i huden. Jeg var meget indbundet, og de der forbindinger skulle skiftes. Dér lærte jeg, at selv om det gjorde ondt, så var der ikke noget, der hed nej. Det har fulgt mig, og jeg har faktisk fået det vendt til at være en gave for mig resten af livet. Det har hjulpet mig gennem alt, forklarer hun.

Læs stort interview med Dot Wessman i BILLEDD-BLADET, der kom på gaden torsdag den 30. maj.

Læs mere om: