1. jun. 2024
Af Majken Munk

Pressemeddelelse fra Kongehuset: Afslører detalje om kongeparrets sommerophold

Kong Frederik og dronning Mary
Kong Frederik og dronning Mary
Foto: Hanne Juul
Kongehuset kunne fredag bekræfte, at kong Frederik og dronning Mary tager ophold på Graasten Slot til sommer. Men den gemte også på en særlig detalje vedrørende opholdet.

Det har været kendt i længere tid, at kong Frederik og dronning Mary i hvert fald skal bruge en del af sommeren på officielle besøg på Færøerne og i Grønland samt på sommertogt.

Kongehuset kunne fredag afsløre flere sommerplaner.

Det skete i en pressemeddelelse om residensforlæggelse til Graasten Slot.

For kong Frederik og dronning Mary fortsætter altså den årelange tradition for at bruge det sønderjyske slot som en sommerbolig.

Der er residensforlæggelse den 9. juli, som er få dage efter kongeparrets tur til Grønland.

Kongeparret bliver som vanligt modtaget på Torvet i Gråsten, når de ankommer.

Men en detalje ved pressemeddelelse afslører en detalje ved kongeparrets sommerophold.

For når kong Frederik og dronning Mary opholder sig på Graasten Slot, vil Den Kongelige Livgarde afholde vagtskifte.

Vagtskiftet består i, at Den Kongelige Livgarde marcherer gennem Gråsten by hver dag ledsaget af to tambourer fra Tambourkorpset.

Om fredagen gennemføres vagtskiftet med deltagelse af Den Kongelige Livgardes Musikkorps og/ eller Tambourkorpset. Her vil vagtskiftet foregå i slotspladsen.

Tidligere har der været tradition for, at de kongelige overværer sådanne vagtskifter. Det har dronning Margrethe tidligere gjort blandt andet med sine søstre prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie.

Pressemeddelelsen kunne også afsløre, at dronning Margrethe og prinsesse Benedikte i løbet af sommeren også kommer til at tage ophold på Graasten Slot.

Læs mere om: