3. jun. 2024
Af Karina Didriksen

Det kunne have ændret deres liv for evigt: Nu får prinsesse Marie det helt tæt på

Prinsesse Marie og prins Joachim 
Prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie er blevet ny protektor for Hjernesagen, og det er bestemt ikke tilfældigt.

Det kunne have ændret deres liv for evigt. Den dag i juli 2020, hvor prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen.

Det var prinsesse Marie, som straks opdagede, at noget var helt galt, da hendes mand begyndte at vrøvle. Hun reagerede hurtigt og fik tilkaldt hjælp.

Efter flere timer med frygt og uvished, endte det hele heldigvis godt, og prins Joachim har i dag ikke nogen mén af den alvorlige hændelse.

Fire år efter, at det skete, har kongehuset nu meldt ud, at prinsesse Marie overtager en helt særlig protektion fra sin svigerinde, dronning Mary – nemlig Hjernesagen.

Det bliver uden tvivl en hjertesag for prinsesse Marie, som kan bruge sine egne erfaringer, efter at hun selv har haft stroke helt tæt inde på livet.

For et par år siden lavede prinsesse Marie et interview med Hjernesagen, hvor hun netop fortalte om den skæbnesvangre dag, hvor prins Joachim fik en blodprop.

- Jeg vidste med det samme, at der var noget alvorlig galt med hans hjerne. Jeg kunne se hans ansigtslammelse, det var – det var meget, meget forfærdeligt. Det er billeder, som for altid er i mit hoved, udtalte prinsesse Marie til Hjernesagen.

Hun understregede, at det var tæt på, at det kunne være endt i en tragedie, og at hun og prins Joachim er taknemmelige for at være sammen i dag.

Det viste sig, at prins Joachim havde en kegleformet blodprop, der var tre millimeter i diameter og 13 millimeter lang. Den havde lukket for omkring halvdelen af blodtilførslen.

Læs mere om: