5. jun. 2024
Af Majken Munk

Nyhed fra Kongehuset: Dronning Margrethe får ærespris for arbejde, der skiller sig ud

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe skal modtage en ærespris for noget, der står hendes hjerte meget nært.

Onsdag den 12. juni deltager dronning Margrethe i ferniseringen for udstillingen ”Årets Bedste Bogarbejde 2024” i Den Sorte Diamant.

Det skriver Kongehuset i en nyhed.

Samtidig afslører Kongehuset, at dronning Margrethe ved ferniseringen skal hædres.

Hun modtager nemlig Foreningen for Boghaandværks Ærespris.

Dronning Margrethe får æresprisen for sit arbejde som illustrator, oversætter og inspirator gennem tiden til gavn for dansk bogkultur.

Den 84-årige dronning Margrethe har ved mange lejligheder vist, hvor dygtig hun er inden for det kreative felt. Selv om det ikke nødvendigvis er opgaver, der har fulgt med den kongelige titel.

Hun har tidligere illustreret J.R.R. Tolkiens bøger om Ringenes Herrer under pseudonymet Ingahild Grathmer.

Lige som hun blandt andet har oversat Simone Beauvoirs bog ”Alle mennesker er dødelige”. Noget, hun faktisk gjorde i samarbejde med sin afdøde mand prins Henrik.

Dronning Margrethe har også været meget engageret i filmen ”Ehrengard”, der er lavet over bogen skrevet af Karen Blixen.

Hun lavede da decoupager, som filmens scenografi lagde sig op ad. Efter følgende er en ny udgave af bogen udkommet med netop hendes decoupager.

Dronning Margrethe åbner den 12. juni altså bogudstillingen, som rummer 30 udvalgte bøger, som er industrielt fremstillet, samt seks bøger som er håndindbundne.

Besøgende får mulighed for at se, læse, mærke og bladre i de udstillede bøger – og mon ikke også dronning Margrethe er nysgerrige på det.

Læs mere om: