6. jun. 2024
Af Sofie Nymand

Kong Frederik og dronning Mary fik selskab af de nærmeste: Disse medarbejdere deltog i grundlovsfejring

Kong Frederik og dronning Mary
Kong Frederik og dronning Mary
Foto: Hanne Juul
Det var ikke kun de kongelige, der repræsenterede kongehuset under markeringen af 175-året for grundloven. Også deres nærmeste deltog.

Onsdag var der dømt kongelige ankomst ved Holmens Kirke i København.

For denne grundlovsdag var ikke som alle andre. Her i 2024 kan vi fejre 175-året for Danmarks første grundlov, og det blev markeret med festgudstjeneste og efterfølgende fejring på Christiansborg.

Forud for de kongelige ankom et væld af politikere og blandt dem kunne man spotte flere fra hoffet. For det var ikke kun kongeparret, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte, der repræsenterede kongehuset denne dag – det gjorde deres nærmeste også.

Dronning Marys privatsekretær, Henriette Ellermann-Kingombe, ankom til kirken med kongehusets juridiske chef, Anne Berg Mansfeld-Giese. Og senere stillede kongens privatsekretær, Morten Roland Hansen, op til foto på Christiansborg.

STRAX - STRAX - STRAXBilledet er sendt direkte fra kameraet, derfor er det ikke billedbehandlet. Skal ikke anvendes til printFOTO: HANNE JUUL/ ALLER FOTO & VIDEO
Kongehusets juridiske chef Anne Berg Mansfeld-Giese (tv.) og dronning Marys privatsekretær Henriette Ellermann-Kingombe.
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/2024-06-06/20240605-WEN---Grundloven-005.jpg
Kongens privatsekretær Morten Roland Hansen
Foto: Kaspar Wenstrup

Desuden fulgtes dronning Margrethe med sin hofdame Henriette Obel, som kunne spottes med sin lyseblå hodame-sløjfe lige bag dronningen ved ankomsten.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-06-06/Design-uden-navn-%2836%29.png
Dronning Margrethe med sin hofdame Henriette Obel.
Foto: Hanne Juul

Også prinsesse Benedikte fulgtes med sin hofdame, grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig, som tiltrådte i april og overtog efter Anne Dorthe Iuel.

OPGAVE: Kongeparret, H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager i markering af 175-året for Grundloven.Her ankommer de til Landstingssalen.STED: ChristiansborgJOURNALIST: Marianne SingerFOTOGRAF: © Hanne Juul/ Aller Foto & VideoDATO: 20240605
Prinsesse Benediktes hofdame, grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig.
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: