7. jun. 2024
Af Sofie Nymand

Hvad er det, Frederik? Her er den afslørende detalje

Kong Frederik
Kong Frederik
Foto: Ludovic Marin/Reuters/Ritzau Scanpix
Under markeringen af 80-året for D-dag dukkede kong Frederik op med en detalje, vi ikke har set før. Nu bekræftes dens betydning.

Torsdag rejste kong Frederik til Frankrig, hvor 80-året for D-dag blev markeret.

Han var bare én mellem mange prominente personer, der havde taget turen til Normandiet for at tage del i begivenhederne. Og under markeringen fik den danske konge både mulighed for at møde den 99-årige veteran Warren Goss, gense Norges kronprins Haakon og hilse på den franske præsident Emmanuel Macron med frue.

Sidstnævnte møde fandt sted kort før kong Frederik deltog i den store internationale ceremoni på Omaha Beach. Det blev foreviget med en række billeder, og på de fotos kan man spotte en lille detalje, der ikke er uden betydning.

På kong Frederiks revers ses en lille pin (lille skilt af metal, red.) med et motiv i sorte og røde farver, som vi ikke har set før, og som heller ikke fremgår på billeder fra tidligere på dagen.

Nu bekræfter Udenrigsministeriet til BILLED-BLADET, at den rød-sorte pin er en form for VIP-pin, der afslører, hvilke gæster der har en vis status. Og f.eks. skal have adgang til forskellige områder og bestemte stolerækker.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-06-07/Design-uden-navn-%2837%29.png
Foto: Ludovic Marin/Reuters/Ritzau Scanpix

I stedet for navneskilte, store firkantede adgangskort og lignende havde arrangørerne altså valgt at bruge den diskrete detalje til at ”holde styr” på alle gæsterne.

Den lille pin kunne derfor også ses på en lang række af de andre gæster, som kong Frederik sad sammen med under den store internationale ceremoni.

Læs mere om: