15. jun. 2024
Af John Lautrup

Hans Otto Bisgaard har haft en vigtig leveregel

 Hans Otto Bisgaard
Hans Otto Bisgaard
Foto: Gregers Overvad
Hans Otto Bisgaard har levet et liv styret af tilfældigheder. Men han har sørget for én bestemt ting, uanset hvilke job han har haft.

Hans Otto Bisgaard, 78 år, havde kæmpesucces som radio- og tv-vært og levede de første 70 år af sit liv under en skyfri himmel. Men så trak mørke skyer op. Først døde hans søn, Jeppe Bisgaard, af en svulst i hjernen, og de seneste halvandet år har hans kone, Hanne Bisgaard, været alvorlig syg af kræft, inden hun fornylig blev erklæret rask.

Men hverken hans nyligt udgivne erindringer "Godaften og velkommen" eller dette interview med BILLED-BLADET efterlader nogen tvivl om, at Hans Otto Bisgaard stadig synes, han har haft et herligt liv. Fra de tidligste barndomsår i Middelfart, over opvæksten i Brøndby til de mange år som musikformidler og underholdningsvært i radio og tv.

Et liv uden karriereplaner og vilde ambitioner. Han har mere eller mindre ladet sig drive af tilfældigheder og held.

– Som jeg også skriver i bogen, har jeg ikke gjort mig de store tanker undervejs. Der er hele tiden sket et eller andet, og lige bortset fra Jeppes død og min kones sygdom, så har det alt sammen været fantastisk. Man skal leve i nuet, og jeg har haft held til at bringe mig derhen, hvor nuet er bedst. Det kan jo være svært at vide at vide på forhånd. Men det er et spørgsmål om hele tiden at engagere sig i det, man nu laver, og have det godt med det, forklarer Hans Otto Bisgaard sin succesmodel.

– Selv om det måske var nemmere og mere muntert at være ansat i Danmarks Radio i 70’erne end i 90’erne, så prøver man at gøre det sjovt, ikke. Du får jo ikke en skid ud af at sige, at alting var bedre i gamle dage. Du må bare prøve at gøre dit arbejde så sjovt som overhovedet muligt, uddyber han.

Hans Otto Bisgaard
Hans Otto Bisgaard omgivet af sin familie. Fra venstre er det Jeppe Bisgaard, Mette Marie Bisgaard og hustruen, Hanne Bisgaard. Billedet er fra 2017. Da havde Jeppe Bisgaard været syg i to år. Året efter døde han.
Foto: Hanne Juul

Hans Otto Bisgaard valgte at gå på pension, da Jeppe blev syg. Og han savner ikke rampelyset.

– Nej! Det gør jeg simpelthen ikke. Slet ikke endda, svarer han prompte.

– Det har igen noget at gøre med Jeppes død og min kones sygdom. Hun og jeg er ikke til det store hurlumhej mere. Vi har været der. Jamen, du milde kineser. Vi har jo været til alt. Mit hoved er et andet sted nu. Det er herhjemme og sammen med min kone, smiler han.

Læst stort interview med Hans Otto Bisgaard i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 13. juni.

Læs mere om: