4. jul. 2024
Af John Lautrup

Stig Rossen vil være skuespiller: Jeg skal overvinde stor forhindring

Stig Rossen
Stig Rossen
Foto: Hanne Juul
Stig Rossen kan snart ses i ny dansk film. Han siger farvel til musicals i et forsøg på at slå igennem som skuespiller.

Stig Rossen, 62 år, satte punktum for sin musicalkarriere, da han den 9. juni i Randers gik fra scenen for sidste gang i ”Askepot The Musical”.

Turneen med den danske musical var slut, og slut er også Stig Rossens liv som musicalstjerne. Nu vil han koncentrere sig om sine koncerter og et forsøg på endelig at bryde igennem som skuespiller.

- Det er det spændende nye. Der er jo ikke ret mange, der ved, at jeg er uddannet skuespiller. Folk fokuserer så meget på sangen. Hvilket er fint, men jeg tror også, det bliver en hurdle, jeg kommer til at skulle overvinde, erkender han.

- Castere og instruktører kan sikkert godt se en idé i at placere mig i en rolle, man ikke er vant til at se mig i. Ligesom de gjorde med Ulf Pilgaard i ”Nattevagten”, hvor Danmarks morsomste mand pludselig var ædende ond. Det virkede enormt godt og overraskende. Jeg håber, at nogle instruktører kan se noget lignende i at bruge mig i en sammenhæng, folk ikke er vant til. Men jeg er klar over, at mange vil sidde og tænke, at det da er synd, at Stig Rossen ikke synger.

Med i ny film

Det kommer snart an på en prøve. Stig Rossen har fået en lillebitte rolle i en Zentropa-film, der kommer i biograferne senere på året.

– Det er en mikroskopisk rolle, men i det mindste med nogle replikker, hvor jeg får lov til at vise, at jeg godt kan, smiler han og med tanke på Kurt Ravn og Rasmus Bjerg er han fortrøstningsfuld.

De er eksempler på skuespillere, der er lykkedes med at have en karriere i både sang og skuespil.

Læs stort interview med Stig Rossen i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 4. juli.

Læs mere om: