3. jul. 2024
Af Majken Munk

Så du ham i Kender du typen? Da Thomas Uhrskovs datter blev syg, tog familien action

Thomas Uhrskov
Thomas Uhrskov
Foto: Birger
Thomas Uhrskov, der viste sit sommerhus frem i ”Kender du typen?”, var for år tilbage igennem en svær tid, hvor hans ældste datter var alvorligt syg.

I ”Kender du typen?” blev livstilseksperterne Anne Glad og Jacob Mouritzen vist rundt i et sommerhus i Klitmøller lavet udelukkende af beton.

Da de havde været igennem den skønne perle, kunne vært Tobias Hansen afsløre, at det er tv-vært og journalist Thomas Uhrskov, der er ejer.

Thomas Uhrskov havde en stor karriere på tv og er særligt kendt for sine programmer om at stå på ski. Han var også med til at starte TV 2 Fri op.

Sommerhuset i Klitmøller bruger han, hustruen Helle samt deres tre børn Sally, Anton og Frida.

Byen Klitmøller er endt med at have stor betydning for familien, der for år tilbage var meget igennem, da datteren Sally var syg.

Det skriver Familie Journal.

Datteren Sally har altid været aktiv og energisk, men som 17-årig ændrede det sig. Pludselig sov hun omkring 16 timer i døgnet.

To år senere fik hun diagnosen uforklarlig narkolepsi.

Det skulle dog vise sig at være en fejl. For havde hun fået taget en blodprøve, ville den have vist, at hun led af borrelia efter et flåtbid.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-07-03/20190430_O2Q1684.jpg
Thomas Uhrskov med datteren Sally.
Foto: Gregers Overvad

Da tog familien selv action og hun blev sat på en meget voldsom antibiotikakur i håb om, at det ville ændre på hendes tilstand.

- Der var gået næsten to år, siden Sally blev syg. Det gør det vanskeligere at behandle sygdommen, men hun blev sat på en meget voldsom antibiotikakur. Hun skulle have 42 piller om dagen i de første tre uger, og så skulle hun trappes langsomt ud af kuren igen. Vi lejede et sommerhus i Klitmøller, og så begyndte vi behandlingen.

- Da vi kom, måtte jeg bære Sally ind i huset, fordi hun ikke længere kunne gå på sine ben. Tre uger senere, en tidlig morgen klokken seks, råbte hun gennem hele huset: ”Mor, far, jeg kan ikke sove længere!” Det var den første dag i to år, vi græd af glæde, fortalte Thomas Uhrskov tilbage i 2019.

Oplevelsen med datteren Sally, der siden har fået det rigtig godt, fik Thomas Uhrskov og hustruen Helle til at udvikle et middel, der reducerer risikoen for flåtbid.

Det er blevet til en spray, som kan bruge på huden og uden på tøj, som medfører, at flåterne holder sig væk.

Læs mere om: