4. jul. 2024
Af Sofie Nymand

Kongeparret og prins Vincent var ikke de eneste ombord: Han tog med på privat familietur

Kong Frederik, dronning Mary og prins Vincent 
Kong Frederik, dronning Mary og prins Vincent
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kong Frederik, dronning Mary og deres yngste søn fik selskab af Grønlands landsstyreformand på deres private familieudflugt.

Onsdag var der dømt familieudflugt, da kongeparret sejlede langs Grønlands kyst.

Kongeparret er i øjeblikket på officielt besøg i landet, og med sig har de deres to yngste børn, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Selv om det er en ’officiel’ rejse, så de kongelige hovedpersoner deres snit til at tage en privat afstikker i de naturskønne omgivelser, mens de alligevel skulle bruge dagen på at sejle fra Sisimiut til Nuuk. En familietur, som kongehuset efterfølgende har delt både billeder og video fra.

kongehusets sociale medier kan man se, hvordan kong Frederik og dronning Mary pakkede fiskestængerne, og sammen med prins Vincent sejlede de på fisketur i en mindre båd – og de var ikke alene ombord.

Ifølge kongehuset – og i øvrigt det man kan se på billederne – havde kongeparret og deres yngste søn selskab af Landsstyreformand, Múte Bourup Egede.

”Landsstyreformand Múte Bourup Egede var dagens vært, og undervejs så familien både den storslåede grønlandske natur samt hvaler, sæler og polarræve,” skriver kongehuset blandt andet.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-07-04/evighedsfjorden7.jpg
Prins Vincent og Múte Bourup Egede
Foto: Kongehuset ©

Múte Bourup Egede har qua sin titel en central rolle under det officielle besøg. Han var den første til at byde de kongelige velkommen, da de landede lørdag, og herefter fremgår han flere gange i programmet.

Den 37-årige politiker er formand for partiet Inuit Ataqatigiit (IA), og har siden 2021 været Grønlands landsstyreformand. I den tid har han mødt de kongelige flere gange, blandt andet da dronning Margrethe aflagde besøg i 2021, og da hun året efter inviterede til regeringsjubilæum i København.

POOL 4 AOPGAVE: Gæster og de kongelige ankommer til det kongelige teater. STED: Det Kongelige TeaterJOURNALIST: Marianne Singer, Tanja Larsen og Ulrik UlriksenFOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20220910
Múte Bourup Egede ankommer til dronning Margrethes regeringsjubilæum
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: