5. jul. 2024
Af Lene Skriver Bak

Christian og kollegerne: Kom tæt på Europas kommende konger og dronninger

Kronprinsesse Elisabeth, prinsesse Leonor, kronprins Christian og prinsesse Catharina-Amalia.
Kronprinsesse Elisabeth, prinsesse Leonor, kronprins Christian og prinsesse Catharina-Amalia.
Foto: Hanne Juul, Mega og Gemmy Woud-Binnendijk
Kronprins Christian står overfor en helt særlig fremtid og den skæbne deler han med ganske få, europæiske ’kolleger’.

Slægt skal følge slægters gang, skrev B. S. Ingemann i 1850 og selv om det gælder for os alle, har den berømte linje en dybere klang, når det kommer til kronprins Christian og hans familie.

Kronprins Christian er født til en særlig rolle og hans livsbane er på sin vis allerede udstukket. En dag skal han overtage stafetten efter sin far, kong Frederik, der for blot et halvt år siden overtog tjansen som regent fra sin mor, dronning Margrethe.

Hvor unik den skæbne end er, er kronprins Christian heldigvis ikke helt alene om den. Han deler livsramme med andre europæiske kongelige, der på forhånd kender spillepladen og slutmålet, om end vejen dertil kan være forskellig og tilrettelægges af de unge kongelige hver især.

Kom tættere på kronprins Christian og de unge, europæiske kongelige, han deler forhåbnings- og forventningspres med i særudgaven af ROYAL, som følger med BILLED-BLADET nr. 27, der er på gaden nu.

Her kan du blandt andre læse om kronprinsen og tronfølgerne fra Belgien, Holland og Spanien, der alle er børn af og arvtagere efter regerende konger - og om de mange andre unge royale stjerneskud, der findes rundt om i de europæiske kongehuse.

BILLED-BLADET
BILLED-BLADET

Læs mere om: