7. jul. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Aldrig sket før: Dronning Mary og kong Frederik byder på stor overraskelse midt i sommerferien

Dronning Mary og kong Frederik
Dronning Mary og kong Frederik
Foto: Hanne Juul
Der er stor byfest i vente, når kongeparret snart ankommer til Gråsten for at tage ophold på Graasten Slot. Kong Frederik og dronning Mary byder på noget helt nyt i forbindelse med den officielle modtagelse i den sønderjyske by.

En festlig sommertradition fortsætter, når kongeparret bliver modtaget tirsdag den 9. juli i Gråsten i forbindelse med sommeropholdet på Graasten Slot.

På tirsdag kl. 16.00 vil der være officiel modtagelse af kong Frederik og dronning Mary på Torvet i Gråsten ved borgmester Erik Lauritzen.

Og hvis vejret tillader det, vil kongeparret, efter den officielle modtagelse, gå til fods de små 300 meter fra torvet via Slotsgade til Gråsten Slot.

Kong Frederik og dronning Mary går til slottet

Netop kongeparrets tur fra torvet til slottet til fods er noget helt nyt og for mange er det en stor overraskelse.

De fleste havde helt sikert regnet med, at kongeparret ville køre i kronebil fra torvet til slottet.

De tidligere år har dronning Margrethe efter officiel modtagelse på torvet i hvert fald kørt det sidste stykke til slottet i kronebil.

Men kongeparret, der jo også er i rigtig god fysisk form, vil ganske givet sende et signal til de lokale.

Og det er et herligt signal, der viser, at Frederik og Mary for det første står for noget nyt, og så vil kongeparret nok også vise, at de sætter pris på at være tæt på danskerne i Sønderjylland.

Vi sender live på tirsdag

Der forventes mange gæster i byen på tirsdag, og man har spærret et par centrale veje det meste af dagen.

BILLED-BLADET sender direkte fra kongeparrets ankomst til Graasten Slot tirsdag, og du kan se med den 9. juli fra klokken 15.45, når vi indleder den direkte transmission.

Læs mere om: