7. jul. 2024
Af Maria Hoang

Kong Frederik spredte glæde og smil i Grønland: De har fået tildelt Ridderkorset af Dannebrogsordenen

Dronning Mary og kong Frederik.
Dronning Mary og kong Frederik.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
I forbindelse med sit Grønlandsbesøg har kong Frederik personligt overrakt Ridderkorset af Dannebrogordenen til en række personer.

I forbindelse med det officielle besøg i Grønland har kong Frederik personligt overrakt Ridderkorset af Dannebrogordenen til en række personer. Det afslører kongehuset på Instagram.

I en lang række billeder ser man kong Frederik overrække den særlige hæder, og mange af overrækkelserne fandt sted på Konngeskibet Dannebrog, fremgår det af billederne.

Der er store smil hos både giver og modtagere, ligesom der blev uddelt kram og taget flotte gruppefotos i forbindelse med overrækkelserne.

I Qaanaq, hvor kongeparret var første dag af deres Grønlandstur, fik forhenværende hotelejer Hans Aron Jensen overrakt den særlige hæder.

I Aasiaat, som også var på førstedagen, modtog rigsombudsmand Julie Præst Wilche også Ridderkorset af Dannebrogordenen.

Da kongeparret holdt reception på Kongeskibet Dannebrog i Sisimut tirsdag, blev der også overrakt et par Ridderkors: Her modtog protokolchef Jakob Rohmann Hard og forhenværende medlem af Landstyret og forhenværende borgmester Sivert K. Heilmann den fornemme hæder.

Også i Nuuk blev der på Kongeskibet Dannebrog delt en række Ridderkors ud: Her fik formand for Inatsisattut Mimi Karlsen, børnetalsmand Aviaja Egede Lynge, rektor for Grønlands Universitet Gitte Adler Reimer og museumsinspektør for Grønlands Nationalmuseum Inge Bisgaard tildelt Ridderkorset af Dannebrogordenen af kong Frederik.

Læs mere om: