27. jul. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Mange håber på en OL-medalje mere: Sådan har Viktor Axelsen det med de høje forventninger

Viktor Axelsen
Viktor Axelsen
Foto: Kaspar Wenstrup
Mange har høje forventninger til Viktor Axelsen under OL, men den danske verdensstjerne prøver ikke at lade sig mærke med det.

OL er i den grad i gang, og lørdag aften skal flere af Danmarks største medaljehåb i aktion for første gang.

En af dem er Viktor Axelsen, der netop har taget hul på sit tredje OL.

I 2016 vandt han bronze, mens han i 2021 vandt guld, og der er derfor også mange, der har ekstra store forventninger til, at han for tredje gang kan vinde en OL-medalje.

Det er dog ikke noget, han lader sig påvirke af.

- Hvad alle andre har af forventninger og så videre er ude af mine hænder, men jeg forventer, at jeg kan komme ind og gøre mit bedste. Om jeg vinder guld, ved jeg ikke. Der er jo rigtig mange andre gode. Men sidste gang var jeg også kandidat til at vinde, og det formåede jeg at gøre. Så hvis kroppen er frisk, og jeg spiller godt, så tror jeg selvfølgelig på mine chancer, men der er rigtig mange andre gode, understregede Viktor Axelsen, da BILLED-BLADET mødte ham efter en træning tidligere på sommeren.

Mange husker billederne fra 2021 i Tokyo, hvor Viktor Axelsen sikrede sig sit livs første OL-guldmedalje, og hvor han lod følelserne få frit løb. Om reaktionen vil være den samme, hvis han formår at gentage succesen, har han svært ved at forudsige.

- Uha, det ved jeg ikke. Det var meget lige, hvordan kroppen reagerede, og det var bare min umiddelbare reaktion. Det er jo mange års, eller en hel karrieres, arbejde, der lige pludselig går op i en højere enhed. Så jeg kan ikke udelukke det, hvis det går godt, men det er ikke noget, jeg på nuværende tidspunkt hverken tænker på eller planlægger. Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis det skete, men jeg tager én dag ad gangen.

Viktor Axelsen vinder guld mod Chen Long i badminton finale til OL i Tokyo, mandag den 2 august 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Viktor Axelsen efter OL-sejren i 2021
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs mere om: