29. jul. 2024
Af Sofie Nymand

Kong Frederik og dronning Mary måtte ændre planer: Nu sender de særlig besked

Dronning Mary og kong Frederik
Dronning Mary og kong Frederik
Foto: Jesper Sunesen
Kongeparret har noget at se frem til, efter de var nødt til at ændre planer tidligere på året.

For nogen er det blot endnu en mandag, for andre måske en feriedag i afslapningens tegn. Men på Færøerne er det en festdag udover det sædvanlige.

Den 29. juli fejrer Færøerne deres nationaldag ólavsøka. Og det markeres også af kongehuset, hvor kong Frederik og dronning Mary har sendt en hilsen til det færøske folk.

Det gør de på kongehusets sociale medier, hvor de samtidig har delt en række billeder fra tidligere besøg.

”I dag er det Færøernes nationale festdag ólavsøka. Det er en dag, som samler færinger ude som hjemme, og i den anledning sender vi de hjerteligste hilsner til det færøske folk,” indleder kongeparret.

Det var planen, at kong Frederik og dronning Mary skulle have besøgt Færøerne i juni. Men kort forinden måtte de ændre planer.

Grundet den omfattende strejke på Færøerne er besøget blevet udskudt til næste år. Og det er et besøg, som kongeparret ser frem til, lyder det i opslaget.

”Vi glæder os begge til at besøge landet næste år. De nordatlantiske øer med den storslåede natur og den gæstfrie befolkning er altid en unik og enestående oplevelse.”

Ifølge en meddelelse fra det færøske lagmandskontor, bliver det kongelige besøg afviklet næste år. Nærmere bestemt 11. til 13. juni 2025.

Det bliver Frederik og Marys første besøg på Færøerne som kongepar.

Læs mere om: