29. jul. 2024
Af Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Lene Skriver Bak

Hvad fik kong Frederik til aftensmad på sin fødselsdag?

Kong Frederik
Kong Frederik.
Foto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg er en pige på 7 snart 8 år, der gerne vil vide, hvad kongen fik til aftensmad på sin fødselsdag.
Kærlig hilsen Iben

Kære Iben
Tak for dit spørgsmål. Det er dejligt, at du læser med i BILLED-BLADET, og at du har fået en voksen (vel nok din mor) til at hjælpe med at skrive til brevkassen. Jeg kan desværre ikke skaffe oplysninger om, hvad majestæten fik at spise på sin 56-års fødselsdag. Kongehuset betragter utvivlsomt dette som en privat sag.

Jeg ved dog, at han generelt er glad for mad, går op i gode og sunde råvarer og er ferm i køkkenet. Der har været skrevet om hans eventuelle livretter igennem mange år - om alt fra klassiske, danske retter til den japanske ret beef tataki. I 2010 gav den daværende kronprins et interview til Danmarks Naturfredningsforenings medlemsblad, "Natur og Miljø", hvor han fortalte, at en af hans livretter er "and med selvfundne morkler og kantareller".
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: