30. jul. 2024
Af Christinna Braun

Prinsesse Alexias eneste søn fylder år: Lever mere beskyttet end sine familiemedlemmer

Prinsesse Alexia med sin søn, Carlos.
Prinsesse Alexia med sin søn, Carlos.
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Alexia og Carlos Morales Quintanas søn, Carlos, fylder 19 år den 30. juli.

Som første barnebarn af kong Frederik 9. og dronning Ingrid var prinsesse Alexia i rampelyset fra fødslen.

Alexia, der er ældste barn af dronning Anne-Marie og kong Konstantin, kom til verden den 10. juli 1965, hvor familien flyttede til slottet Tatoi uden for Athen.

Men allerede to år senere måtte den lille familie, som nu også talte lillebror, kronprins Pavlos, flygte ud af Grækenland på grund af et militærkup. Familien, som efterhånden også talte prins Nikolaos, prinsesse Theodora og prins Philippos, var de efterfølgende årtier i eksil i Rom og i London.

Som barn af et kongepar og barnebarn af Danmarks daværende kongepar var offentlighedens interesse for prinsesse Alexia stor – også selvom dronning Anne-Marie er den af Frederik 9. og dronning Ingrids børn, der har levet den mest anonyme tilværelse.

Det fortæller BILLED-BLADETs hofreporter Marianne Singer.

- Man kan måske sige, at her er det gået videre til næste generation, for prinsesse Alexia lever også et meget anonymt liv. Meget mere anonymt end sine søskende, fortæller Marianne Singer.

- Hendes børn har derfor også kunnet nyde en mere anonym tilværelse.

Prinsesse Alexia fandt selv lykken i Spanien, hvor hun som ung flyttede til Barcelona og mødte sin mand, Carlos Morales Quintana.

De har sammen fået fire børn. Døtrene Arrietta, 22, Ana Maria, 21, og Amelia, 15, samt sønnen Carlos, der fylder 19 den 30. juli.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-07-30/_HJP3704.jpg
Prinsesse Alexia og Carlos med deres fire børn i 2021.
Foto: Hanne Juul

- Prinsesse Alexias søn – og selvfølgelig hendes andre børn – kommer fra en beskyttet og tryg tilværelse, hvor de har kunnet udvikle sig uden for offentlighedens søgelys.

- De har boet i den eksklusive del af Lanzarote og er vokset op i et stort og fornemt hus, siger Marianne Singer.

- Noget tyder dog på, at familien er ved at sælge villaen, så mon ikke der venter Carlos og hans søskende nye eventyr?

Men hvem er Carlos junior så?

- Det er jo stor kontrast til fx Alexias bror kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantals fem børn. De liver et liv i offentligheden med modelarbejde og events, hvilket Alexias børn bestemt ikke gør, fortæller Marianne Singer.

- Dagens fødselar, Carlos, er meget sportsinteresseret lige som sine søstre og forældre. De er alle engagerede i den lokale svømmeforening, hvor især Alexias døtre går op i synkronsvømning. Både prinsesse Alexia og hendes mand sejler også, så mon ikke børnene også har arvet den interesse.

- Han virker som en ung, velafbalanceret mand, der lever aktivt liv med gode venner og tæt familiesammenhold.

19-årige Carlos har været med til de store kongelige familiebegivenheder sammen med sine søskende, og sandsynligvis er han også med til den store romantiske begivenheder, der finder sted i Athen til september.

- Jeg kan ikke forestille mig, at han ikke er med til hans moster prinsesse Theodoras bryllup til september. Den græske kongefamilie er enormt tæt, og de lægger meget vægt på sammenhold.

- Til Alexias far kong Konstantins begravelse havde børnebørnene også en særlig rolle, da flere af dem bar kongens ordener og medaljer på smukke fløjlspuder. Familien betyder bare alt for dem.

- Derfor er Carlos nok også blevet fejret godt og grundigt af familien, griner Marianne Singer.

Læs mere om: