31. jul. 2024
Af Sofie Nymand

Dronning Mary til OL med slyngveninderne: Det ved vi om Malou Skeel og Helle Trolle

Malou Skeel, dronning Mary og Helle Trolle
Malou Skeel, dronning Mary og Helle Trolle
Foto: Jesper Sunesen
Det er to prominente veninder, som dronning Mary følges med under OL i Frankrig.

Tirsdag var dronning Mary tilbage i Frankrig, hvor hun tog del i OL. Men denne gang havde hun ikke selskab af sin mand, men derimod af to veninder.

Efter de indledende OL-arrangementer torsdag og fredag var dronningen og kong Frederik ellers taget hjem til Danmark. Så det vakte opsigt, da hun pludselig blev spottet på tribunen ved Versailles, hvor OL i dressur løber af stablen.

Her var hun omgivet af veninderne Helle Trolle og Malou Skeel, som også senere på dagen tog med Mary i håndboldhallen, hvor de danske håndboldkvinder tørnede sammen med Sverige. Og onsdag dukkede de så op igen – også denne gang til dressur ved Versailles, hvor Cathrine Laudrup-Dufour var i aktion.

STRAXDette billede er sendt direkte fra mit kamera og er ikke billedebehandlet.
Helle Trolle, dronning Mary og Malou Skeel overværer OLi dressur ved Versailles.
Foto: Jesper Sunesen

Hverken Malou Skeel eller Helle Trolle er nye ansigter i den kongelige periferi.

Senest i maj dukkede Mary op med Malou Skeel og Helle Trolle. Det var til DM i dressur, hvor de tre damer hyggede sig i VIP-teltet i Vallensbæk Rideklub.

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at det lige er Trolle og Skeel, som Mary er i selskab med, når programmet står på ridesport.

Tæt med prinsesse Nathalie

Helle Trolle – med mellemnavnet Krasnik – er tidligere holdleder for seniorlandsholdet i dressur. Et job, hun bestred fra 2017 til 2020.

Hun er derfor også tæt med kong Frederiks kusine prinsesse Nathalie, som i samme periode var landstræner.

Udover rollen som holdleder har Trolle også gjort sig som dommer i dressurkonkurrencer, ligesom hun er blevet brugt som ekspert på TV. I dag har hun firma med sin mand, Ulrik Trolle, som sælger produkter med fokus på ridesport. Desuden har hun en datter, Mille, som også er blevet spottet i selskab med mor og Mary til ridekonkurrencer.

Ligesom Helle Trolle har også Malou Skeel en forkærlighed for ridesport. Men det var ikke det, der til at begynde med blev katalysatoren for dronning Mary og Malous venskab.

En af Marys første danske veninder

Malou Skeel og hendes mand, Jørgen, er nogle af kongeparrets allertætteste venner, og de står ofte op gæstelisten ved store begivenheder i kongehuset. Og så var Malou Skeels bekendtskab et af de første, som Mary stiftede, da hun i sin tid blev kærester med Frederik.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-07-31/BB-630923_preview.jpg
Malou og Jørgen Skeel ved dronning Margrethes 70-års fødselsdag.
Foto: Hanne Juul

Skeel-parret bor på Birkelse Gods i Nordjylland, hvor kong Frederik og dronning Mary fra tid til anden besøger dem. Derudover har de også holdt fælles familieferie, navnlig i Skagen og Blokhus.

Også venindernes sønner kronprins Christian og Holger Skeel har et nært venskab. De har været venner, siden de var helt små, og for et par år siden gik de begge på Herlufsholm Kostskole. Kronprinsen blev dog taget ud af skolen. Det skete, efter Herlufsholm blev stærkt kritiseret på baggrund af en dokumentar, der kunne afsløre mobning og grove krænkelser. I den periode sad Malou Skeel som forældrerepræsentant i skolens bestyrelse.

Malou Skeel har en universitetsuddannelse i økonomi fra London School, og efter endt uddannelse arbejdede hun i 15 år i en international handelsvirksomhed, der gjorde sig inden for stål.

Nu er det dog politik, der fylder på cv’et.

En plads i politik

I 2021 blev Malou Skeel valgt til Regionsrådet i Nordjylland for Venstre, hvor hun fik 2270 stemmer. Her sidder hun i Sundhedsudvalg og Psykiatri- og Socialudvalget.

Inden da gjorde hun sig som lokalpolitiker i Jammerbugten, hvor hun sad i kommunalbestyrelsen fra 2017. Hun genopstillede dog ikke i 2021, da hun i stedet gik efter en plads i regionsrådet.

Nu har hun også en plads på førsterække sammen med dronning Mary, når de danske atleter er i aktion. Det er uvist, hvor længe de tre slyngveninder bliver i Paris, eller om de eventuelt får selskab af mænd og børn.

Dronning Mary hepper på Cathrine Laudrup-Dufour

Læs mere om: