5. aug. 2024
Af Sofie Nymand

Han fik råd af kronprinsen: Nu beder han prinsesse Ingrid Alexandra om hjælp

Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon
Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon
Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
På opfordring af kronprins Haakon har borgmesteren nu sendt et brev afsted. Og det er stilet til kronprinsens datter, prinsesse Ingrid Alexandra.

Hvordan gør man en nordnorsk flække attraktiv for de unge?

Det var samtaleemnet, da borgmesteren i Tromsø, 67-årige Gunnar Wilhelmsen, i april fik besøg af norske kronprins Haakon.

Tromsø er blevet udvalgt som europæisk ungdomshovedstad i 2026, og siden er borgmesteren ihærdigt gået ind i arbejdet for at trække de unge til. I den forbindelse delagtiggjorde han den norske kronprins i sine idéer, hvor af en af dem involverer kronprinsens datter, 20-årige prinsesse Ingrid Alexandra.

Det fortæller Gunnar Wilhelmsen til Dagbladet.

Borgmesteren vil kaste royalt stjerneglans over sit projekt ved at gøre prinsessen til protektor. Og dette var kronprinsen ikke afvisende overfor.

– Da jeg fortalte ham, at jeg gerne ville have prinsessen (Ingrid Alexandra, red.) til at være protektor, bad han mig om at rette henvendelse til slottet, så det har jeg gjort, fortæller Wilhelmsen til Dagbladet.

På opfordring af kronprins Haakon har borgmesteren nu sendt et brev afsted med sin forespørgsel.

Om borgmesteren lykkedes med at få prinsessen med på holdet, må tiden vise. I så fald bliver det prinsessens første protektion.

Prinsesse Ingrid Alexandra, som på nuværende tidspunkt aftjener sin værnepligtig, har ikke som sådan kongelige pligter. Derimod har hendes forældre, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og bedsteforældre, kong Harald og dronning Sonja, flere protektioner under dem. Heriblandt er kronprinsen protektor for Nordlysfestivalen i Tromsø.

På nuværende tidspunkt kan hoffet ikke bekræfte, at de har modtaget brevet. Det skriver kommunikationschef Guri Varpe i en besked til Dagbladet.

Læs mere om: