6. aug. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia fik uforglemmelig OL-oplevelse: Nåede det lige i tide

Dronning Silvia, Armand Duplantis og kong Carl Gustaf
Dronning Silvia, Armand Duplantis og kong Carl Gustaf
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix
Mandag ankom kong Carl Gustaf og dronning Silvia til OL i Paris, og om aftenen fik de en oplevelse, som de sent vil glemme.

Paris har vrimlet med berømte personligheder de seneste uger, og også mange kongelige har været til OL.

Kong Frederik og dronning Mary har været her, der og alle vegne, og nu er også det svenske kongepar ankommet til byernes by.

Længe har det været planlagt, at de skulle ankomme mandag den 5. august, og det var rigtig godt, for det var lige akkurat tidsnok til at opleve deres landsmand levere et af dette OL’s måske allerstørste præstationer.

Mandag aften var det svenske kongepar på atletikstadionet for at følge blandt andre stangspringeren Armand Duplantis. Han var stor favorit til at løbe med guldet, hvilket han også gjorde i overlegen stil, men det sluttede ikke med det.

Guldmedaljen kom i mål efter et spring på 6,1 meter, og dermed satte svenskeren også olympisk rekord.

Men det var ikke nok for 24-årige Armand Duplantis, der også lige ville prøve, om han mon kunne slå sin egen verdensrekord ved at lave et spring, der var 15 centimeter højere.

I tredje forsøg lykkedes det kongen af stangspring at komme over de 6,25 meter, og så gik det amok på Stade de France, hvorfra blandt andre det svenske kongepar fulgte med.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var efterfølgende nede for at ønske Armand Duplantis tillykke med guldet og den imponerende rekord. Se billederne i galleriet herunder:

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ønsker Armand Duplantis tillykke

Læs mere om: