9. aug. 2024
Af Pelle Rigtrup

Ingen pandekager og balkon: Derfor bliver OL-atleterne ikke fejret på Københavns Rådhus

Der bliver ingen fejring på Københavns Rådhus, når Danmarks vindende OL-atleter vender hjem.
Der bliver ingen fejring på Københavns Rådhus, når Danmarks vindende OL-atleter vender hjem.
Foto: Jesper Sunesen og Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Flere store danske sportspræstationer er blevet fejret på Københavns Rådhus, men det bliver ikke tilfældet for OL-atleterne.

De seneste uger har vi siddet og heppet på de danske atleter ved OL i Paris - men nu lakker verdens største sportsbegivenhed så småt mod enden.

Flere af de danske atleter kan rejse hjem fra den franske hovedstad med en medalje i rygsækken - men når de vender retur til Danmark, må de se langt efter den store hyldest på Rådhuspladsen.

Tidligere har vi set blandt andre håndboldherrerne og Jonas Vingegaard blive hyldet på Københavns Rådhus med pandekager, taler og en tur på balkonen foran tusindevis af jublende danskere.

Jonas Vingegaard fejres på balkonen på Københavns Rådhus.
Jonas Vingegaard fejres på balkonen på Københavns Rådhus.
Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Men det er ikke tilfældet med de danske OL-atleter.

For selvom det er blevet til flere medaljer i Paris, er der ikke planlagt nogen stor fælles fejring på Københavns Rådhus.

Det skyldes dog ikke, at man ikke har lyst til at fejre atleterne. Forklaringen er slet og ret logistik.

Det fortæller souschef og OL-presseansvarlig hos Dansk Idrætsforbund, Jakob Draminsky, til BILLED-BLADET.

- Atleterne rejser hjem fra OL på forskellige tidspunkter, og nogle er allerede taget hjem, så det vil ikke være muligt at samle dem alle. Vi kunne samle nogen, men hvis vi ikke kan samle alle, bliver det ikke en ordentlig fejring.

Han peger desuden på, at ikke alle atleter bor i Danmark, så de vil muligvis ikke være at finde i landet, når deres OL er overstået.

Flere OL-atleter kan dog se frem til at blive fejret på anden vis. Det var tilfældet for OL-guldvinderen Viktor Axelsen, der fredag blev hyldet i fødebyen Odense med taler og musik.

Læs mere om: