14. aug. 2024
Af Malan Joensen

Dødsfald i familien: Prins Harrys deltagelse i begravelsen er tvivlsom på grund af hans personlige sikkerhedsniveau

Meghan og Harry
Meghan og Harry
Foto: Mega
Prinsesse Dianas svoger Lord Fellowes, der arbejdede som pressesekretær for dronning Elizabeth i 13 år, var gift med Dianas søster Jane Fellowes.

Prins Harry og prins Williams onkel lord Fellowes døde den 29. juli, og begravelsen ventes ifølge britiske medier at finde sted senere på måneden.

Lord Fellowes var gift med prinsesse Dianas søster Jane og blev 82 år.

Familiens sidste afsked bliver dog angiveligt uden prins Harrys deltagelse.

Ifølge Hello Magazines oplysninger rejser prins Harry nemlig ikke til England for at deltage i begravelsen på grund af omstændighederne omkring hans personlige sikkerhed.

Da han og hustruen hertuginde Meghan tilbage i 2020 besluttede sig for at lægge de kongelige forpligtelser bag sig og starte op påny i Californien, blev det besluttet fra officiel side, at de dermed ikke længere automatisk kunne nyde den samme høje, skatteyderbetalte beskyttelse fra det britiske politi som de arbejdende medlemmer af kongefamilien.

Det betyder rent praktisk, at prins Harry, hertuginde Meghan og børnene Archie og Lilibet på fem og tre år nu i stedet anses for at være såkaldte "højprofil"-indrejsende.

Derfor bliver det vurderet fra besøg til besøg, hvilken form for beskyttelse, de får stillet til rådighed.

Når man er i denne kategori skal man ydermere informere myndighederne mindst 28 dage før indrejse til Storbritannien, skriver Hello Magazine.

Prins Harry har forsøgt at lægge sag an mod det britiske Indenrigsministerium for få omstødt beslutningen om, at han og familien ikke automatisk får samme høje beskyttelse som medlemmerne af kongehuset.

I februar i år blev sagen afvist, men Hello Magazine skriver, at Harry i juni fik lov at tage denne afgørelse videre til appelretten, men der er endnu ikke noget nyt om en eventuel afgørelse dér.

Prins Harry har tidligere udtalt, at han ikke tør at tage Meghan med tilbage til Storbritannien under de nuværende forhold, da han frygter for hendes sikkerhed.

Ifølge Daily Mail er der forlydender om, at lord Fellowes' begravelse muligvis finder sted i slutningen af august i Norfolk, men familien har bedt pressen om at undlade at dele flere detaljer om tid og sted.

Det vides ikke, om prins William, prinsesse Catherine og/eller kong Charles deltager i begravelsen.

Læs mere om: