14. aug. 2024
Af Simone Løvstad Kristensen

Frederik Cilius brød grædende sammen på tv: Nu forklarer han hvorfor

Frederik Cilius.
Frederik Cilius.
Foto: Søren Jul Lamberth
Frederik Cilius, skuespiller og klarinettist, bryder sammen under optagelserne til den nye sæson af "Operarejsen", og hans reaktion kommer meget bag på ham.

Under optagelserne til den tredje sæson af DR-dokumentarserien ”Operarejsen” bryder Frederik Cilius grædende sammen.

I serien følger man de tre venner Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Allan Gravgaard, mens de rejser rundt i USA og udforsker operagenren. Og selv om de efterhånden har set en del operaforestillinger gennem de tre sæsoner, er der særligt én forestilling i San Francisco, der rammer Frederik Cilius.

Det viste ”Aftenshowet” i et klip fra serien, da de tirsdag havde inviteret de tre venner i studiet for at tale om den nye sæson, der har premiere på søndag.

Og her forklarer Frederik Cilius, hvad det var, der ramte ham.

– Jeg har tænkt meget over det, for det kom meget bag på mig. Når man har sådan en kynisk barriere op mod verdenen, som jeg godt kan have en tendens til at have, så kan sådan noget helt grundlæggende æstetisk skønhed slibe det væk, og til sidst har du ikke noget forsvar. Så jeg endte som en flæbende mandsling, fortalte han i ”Aftenshowet”.

Frederik Cilius har flere DR-serier bag sag blandt andet ”Orkestret”, ”Bag enhver mand” og ”Guru”. Men mange kender ham nok også som karakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz fra Den Korte Radioavis.

Tredje sæson af ”Operarejsen” kan ses på søndag på DRTV.

Læs mere om: