16. aug. 2024
Af Luise Marie Bekker

Gry Johansen vendte ryggen til Melodi Grand Prix: I dag er hun megastolt

Gry Johansen.
Gry Johansen.
Foto: Jacob Ljørring
Gry Johansen fortrød som ung, at hun havde deltaget i Melodi Grand Prix. I dag omfavner hun genren.

Gry Johansen vandt som 18-årig alle danskeres hjerter med Melodi Grand Prix-sangen "Kloden Drejer" og de små rejehop, der fulgte med hendes optræden i musikonkurrencen i 1983.

Sangen var meget anderlede end det, hun indtil da havde sunget, og det blev et problem.

– Da jeg var helt ung, fortrød jeg lidt, at jeg havde været med. For jeg følte, jeg indeholdt så meget andet. Dengang var der også virkelig nogle skel. Hvis man havde være med – og selv om man havde vundet – og DR både havde radioen og sendte showet på tv, var der ingen opbakning. Man blev simpelthen ikke spillet – man blev faktisk næsten blacklistet. For den genre var ikke fin nok, fortæller hun til BILLED-BLADET.

Efter noget tid herhjemme tog hun til Tyskland, hvor hun fik en flot sangkarriere.

Gry: I dag er jeg megastolt

Men efter syv år var det slut, og hun vendte hjem.

For knap 25 år siden foreslog hendes mand, at hun skulle genoptage Melodi Grand Prix-genren og synge alle de fantastiske sange, der har været bidrag i konkurrencen.

– I stedet for at gå og bekæmpe den Melodi Grand Prix-bås, jeg har været i, vendte jeg det til noget positivt. Det er nogle fantastiske sange, og det er egentligt ret vildt, at jeg har været en del af det. Og det er da skideskægt at holde sådan en grand prix-fest. Jeg går hjem med så meget energi hver gang!

– I dag er jeg megastolt og ydmyg omkring rejehoppet – tænk sig, at folk kan huske det! Det var ingenting. Det var bare mig, der ikke kunne danse, så i stedet lavede jeg et hop. Jeg forstår stadig ikke, at det er gået over i historien, ler hun.

I BILLED-BLADET i denne uge kan du læse et stort interview med Gry Johansen.

Læs mere om: