Grønt og godt: Det fik Mary og Frederik at spise til frokost
Tirsdag klokken 13 gik kong Frederik og dronning Mary i land på Ærø, hvor de er på sommertogtets andendag.
Efter en festlig velkomst gik turen videre til Maskinfabrikken Marstal, hvor den blandt andet stod på en let bid mad.
Det er Ærøs kommunale madservice, Ærø madservice, som normalt leverer mad til sundshedsområdet og kommunens ældre borgere, der stod for menuen.
Til Fyns Amts Avis fortæller økonoma Karina Vollmer, at der i menuen er lagt fokus på grønne og bæredygtige ingredienser.
– Vi er til daglig meget optaget af den grønne dagsorden og prøver at udvikle os i en retning, hvor vi bruger flere grønne råvarer som bælgfrugter og grøntsager, og det er også i den retning, vi går i den menu, vi vil servere for kongeparret, fortæller økonomaen til lokalmediet.
Menuen bestod af:
- Balsamicosyltet cherrytomat på bund af ristet tempeh og skalotteløgmarmelade, toppet med strimlet frisk basilikum.
- Salat med champignon og hestebønne på bund af ristet rugbrød, pyntet med purløg og rødbedespirer.
- Hummus, marineret æble og porre på hjertesalatblad, pyntet med blomsterkarse og hornviol.
- Hjertevaffel med spinat, toppet med creme af flødeost, cremefraiche, dild og purløg, pyntet med rejer, dild og China rose-spirer.
- Sprøde snacks af majs, Ingrid-ærter, ost og persille, serveres med tatarsauce.