25. aug. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Emil Nielsen holdt det hemmeligt for offentligheden: Mistede sin far under OL

Emil Nielsen
Emil Nielsen
Foto: Martin Høien
Emil Nielsen åbner nu op om, at hans mistede sin far midt under OL.

Euforien ville ingen ende tage, da håndboldherrerne for præcis to uger siden vandt OL-guld i Paris.

Blandt de mange store danske helte var Emil Nielsen, men de færreste vidste dengang, at han midt i det hele også bar rundt på en stor sorg.

Det fortæller han nu i et interview med Jylland-Posten.

Målmandens far havde været syg gennem længere tid, og morgenen efter håndboldherrernes første kamp ved OL, fik 27-årige Emil Nielsen beskeden om, at hans far var død.

- Jeg har på en måde følt, at jeg midt i min største drøm gik rundt med en tragisk hemmelighed, som kun de færreste kendte til. Jeg har prøvet at gemme det hele væk under kampene, men jeg har flere gange stået på banen og grædt, siger han ærligt til avisen.

De tragiske omstændigheder gjorde naturligvis, at Emil Nielsen nøje måtte overveje, om han skulle blive i Paris eller tage hjem til Danmark. I den forbindelse var blandt andre sportschef Morten Henriksen og landstræner Nikolaj Jacobsen en stor støtte for ham, og Emil Nielsen valgte efter nøje overvejelser at blive og forfølge drømmen om OL-guld.

Emil Nielsens far blev bisat den dag, hvor håndboldherrerne spillede semifinale. Målmanden fortæller, at der ikke gik en time, hvor han ikke tænkte på sin far, og at han fortsat er meget berørt af situationen.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-08-25/20240811_JSU6671.jpg
Emil Nielsen med sin mor efter OL-sejren.
Foto: Jesper Sunesen

Efter guldsejren blev Emil Nielsen taget imod af sin mor, Stinne, og kæresten Sara Maj. Der var masser af tårer at spore hos den dygtige målmand, og med tanke på hvad han havde gået rundt med under OL, er det meget forståeligt, at følelserne sad uden på tøjet ved gensynet med familien.

OL Paris 2024Danmark vandt OL guld.Danmark smadrer TysklandHåndboldherrernes familiemedlemmer var mødt talstærkt op i Lille i Frankrig, hvor de efter sejren over Tyskland overøste spillerne med ros og kærlighed..
Emil Nielsen var meget berørt efter OL-sejren, hvor han blev taget imod af sin mor, Stinne.
Foto: Jesper Sunesen

Læs mere om: