27. aug. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas er klar til ny omgang: Det har længe ligget i kortene

Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas
Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas
Foto: Anders Overgaard
Anders Thomas Jensen er på vej med sin sjette spillefilm, og igen er det med Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i to af de markante roller.

Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas er to af Danmarks bedste og mest populære skuespillere, og næste år kan man igen opleve dem side om side.

Det har længe ligget i kortene, at en ny Anders Thomas Jensen-film var på vej, skriver Zentropa og Nordisk Film Distribution i en pressemeddelelse, og tirsdag er det så blevet offentliggjort.

Den kommende film hedder ”Den sidste viking”, og den handler om de to brødre Anker (Nikolaj Lie Kaas) og Manfred (Mads Mikkelsen). Anker er blevet løslagt efter 14 år i fængsel for røveri. Broren er den eneste, som ved, hvor de har gemt pengene fra røveriet, men problemet er, at han i mellemtiden er blevet ramt af en psykisk lidelse, som har gjort, at han ikke længere kan huske, hvor de er gemt. Sammen begiver brødrene sig nu ud på en overraskende rejse - både for at finde pengene, men også for at opdage, hvem de selv er.

Det er ikke nogen overraskelse, at Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas spiller hovedrollen i Anders Thomas Jensens nyeste projekt, for det har de også gjort i Anders Thomas Jensens fem forrige film: ”Blinkende Lygter”, ”De grønne slagtere”, ”Adams æbler”, ”Mænd og høns” og ”Retfærdighedens Ryttere”.

Foruden Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas kan man se frem til at opleve en række øvrige skuespillere, der også tidligere har været en del af Anders Thomas Jensens skæve universer.

Blandt andre vender Sofie Gråbøl tilbage til samarbejdet 24 år efter ”Blinkende Lygter”. Blandt de øvrige medvirkende er Lars Brygmann, Bodil Jørgensen, Søren Malling, Nicolas Bro, Lars Ranthe, Kardo Razzazi og Peter Düring.

Der er premiere på ”Den sidste viking” til efteråret 2025.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-08-27/Anders-Thomas-Jensen-og-cast%2C-af-fotograf-Anders-Overgaard.jpg
Anders Thomas Jensen og en del af castet fra "Den sidste viking".
Foto: Anders Overgaard

Læs mere om: